Sjuk

Legat hemma sedan söndags med feber o tyckt synd om mig själv, Så har inte blivit nåt bloggat börjar känna mig på bättringsvägen dock så snart är jag på det igen. 

Toppen mot "botten"

Helgens omgång i d2 står vi över. De andra matcherna borde vara ganska lätt tippat var poängen ska hamna. Då lagen på övre halvan möter de på undre o ser inte att nåt av de undre ska kunna skrälla här.

Finnspång-Ibf Link 2-6 Enda risken här är väl att man har du match nästan samtidigt o verkar ju inte riktigt ha folk så det räcker till två uppställningar, Men om man lägger prio på d2 matchen så borde det vara säker vinst här.

Kfum Norrk-Ibf Norrk 9-1 Derby där det bara kan sluta på ett sätt Ibf är ett par nummer små här.

Ibf Antvarden-Solfjäderstaden 2-7 Antvarden hemmastarka men här räcker inte hemmaplan till. Tror inte Jocke tillåter någon underskattning eller att man inte går in med full innställning.

Åby-Boxholm 6-3 Detta borde bli den jämnaste matchen i helgen, Men har väldigt svårt att se att Boxholm ska kunna få med några poäng av serieledarna på bortaplan.

Div 1
Skattkärr-Libk 5-6 Trean Libk möter fyran Skattkärrs Ik på bortaplan, Känns som viktiga poäng här då det är riktigt jämn på platserna efter Örebro som gjort ett ryck i tabellen.
Tror o hoppas det lilla medflytet Linköping verkar ha just nu fortsätter o de tar hand om poängen efter en jämn o tät kamp igen.

Själv är man ju innebandy ledig i helgen men blir nog åka scouta lite ska försöka se Boxholm-Fjädern i du serien o måste ju kolla när grabben spelar i helgen o så kanske jag hinner ner o se Mjölbys herrar idag efter varit o bowlat med familj o fadderbarn.
Trevlig helg på er.

träning

Soft träning idag med inte så mycket folk o så fick vi väldigt jättegod tårta med. Tack Moa
Ingen fys i morgon o vi ställer in tränmatchen mot Libk på söndag pga att vi har lite för mycket folk borta, Så vi får vila oss i form i helgen.

Dam just nu.

Tabellen haltar ju väldigt lagen har nu spelat 3-6 matcher o det kommer ju bli ändringar vecka till vecka beroende på om man spelar eller inte men det känns kanske ändå som att vissa lag har skaffat sig ganska bra slagläge.

Åby leder serien just nu (Har sex spelade) o bara Fjädern kvar av mina gissade topplagen kan bli riktigt viktigt var de poäng hamnar i slutändan, Måste nog säga att Åby har gått bättre än vad jag förväntade mig, Var ju lite tveksam till hur det skulle gå för dem när vi möttes på försäsongen då det inte var mycket fart eller glädje i deras spel men de verkar ha hittat tillbaks o samtidigt höjt sin lägsta nivå med. Enda förlusten mot Ibf Link.

Fjädern håller en andra plats med fem matcher spelade. Och har väl gjort ungefär det man förväntade sig.
Enda poängtappet oavgjort mot Ibf Link. Man är det lag som gjort mest kassar framåt 39 st o släppt in minst hemmåt 12 st. Imponerande siffror o man gjorde tydligen riktigt bra ifrån sig i en träningsmatch mot Link. Ibk i helgen. Nu vilade ju Libk ett par tjejer o Göte släppte ju även tjejerna till Östgöta träningen medans Fjädern behöll sina o gick på bästa mannskapet men uddamålsförlust får ses som klart godkännt.

Ibf Link ligger trea, Också de fem spelade de har hållit jämna steg med Fjädern men åkte på sin andra oavgjorde  mot Kfum Norrk nu senast. Tror fortfarande att de är svårsta hotet för Fjäderns tänkta serieseger o med sent tillkomna Susanne Gunnarsson med i truppen så minskar ju inte deras chanser att kriga om tätpositionen.

Kfum Norrk med fyra spelade matcher o en fjärdeplats är absolut inte avhängda, Med en oavgjord o en förlust (Åby) kommer en viktig match mot Fjädern om ett par omgångar där man har riktig chans vid seger att haka på topp placeringarna. Även de har fått ett nytillskott i Emma Lundin som är tillbaks efter utflykt till Mjölby o Huskvarna.

Mjölby sex spelade o en femte plats. Började som vi skulle med två vinster sen har vi fyra raka förluster.
Mot Fjädern o Ibf L kändes det lite som det vore bonus om det gav några points på kontot i år, Mot Antvarden känns det som vi ger bort poängen då vi emellanåt inte ens försöker ta i, Och efter en jämn tillställning gick vi poänglösa även mot Åby. Av dessa fyra matcher tycker jag ändå vi gör tre riktigt bra kamper o förtjänar inte riktigt att förlora alla dessa. Känns som det är lite stolpe ut just nu men vi gnuggar på o snart kommer vändningen :)

6 Finspång har fem spelade o har spelat riktigt bra mot mitt o bottenlagen där de börjat vinna med ganska klara siffror. Har ju ändå en bit kvar upp till topplagen.

7 Antvarden har sex spelade matcher. Varnade ju för att det är ett hemmastarkt lag o det har de visat också inte minst mot oss o alla poäng har kommit på hemmaplan. Gäller att inte åka till Överum o tro nåt är klart.

8 Boxholm har bara spelat tre stycken matcher o har tre raka förluster så de borde ju kunna klättra högre upp i listan när de spelat ifatt de andra lagen. Verkar som Steve har hittat ny tränar adress igen och går in i laget där.

9 Sista platsen innehavs av Ibf Norrköping inte helt oväntat. Ett gäng som verkar ha lite ont om folk o får nog svårt att klättra något i tabellen. Hoppas de orkar motivera sig till att orka fortsätta nöta o förhoppningsvis komma högre upp i tabellen. 

I div.1 så har Link fått vind i seglen o ligger på en tredje plats i en ganska jämn tabell förutom Örebro som gjort ett mäktigt ryck o kanske redan visat vart segern ska gå.
Annars har man i Link hittat det där lilla medflytet o går vinnande ur även de riktigt täta matcherna. De har en stor (för stor?) trupp o det måste vara svårt att plocka ut de som ska åka på match o samtidigt hålla de som inte får så mycket speltid motiverade, Men det är ju sånt som brukar kallas positiva problem.
Är ju skoj o se att det går bra för "våra" Mjölby tjejer också Holm o Ivarsson som valde att röra på sig denna sesse.

Östgötaträn. igång

I söndags drog vi igång första ut-tagninsträningen för Dj 17 laget i Skäggetorpshallen. Vart "bara" 16 st tjejer som närvarade, Tyvärr så krockade ju vår tid med Finnspång-Ibf Norrköpings match (vi ska se till så det inte krockar med dessa båda lag igen) Och Fjädern hade ju lagt in en match + att det var några  tjejer sjuka/borta som egentligen var anmälda. Vi har ju fram tills nu legat ganska lågt med att göra reklam för oss i år kanske lite för dåligt för ett par klubbar hade inte skickat några tjejer även att vi vet att det finns några där som vi absolut tycker borde komma o ta plats i distriktslaget.
 Vet inte om de inte uppmärksammat att det är träning eller om det beror på ointresse från klubbens sida för oss, Är ju väldigt olika hur en del tränare resonerar om distriktslagsverksamheten. Vissa stöttar o pushar sina tjejer fullt ut har hjärnkoll på när uttagningarna är o tycker absolut att deras tjejer ska åka o mäta sina krafter mot de bästa i sin åldersgrupp medans vissa mer verkar tycka att det är ett störande moment att vi vill låna deras tjejer. Vi ska försöka få iväg en liten skrivelse till alla tränare o uppmärksamma att vi är igång så vi inte missar nån pga att tjejerna inte fått den infon.
 Vi kommer naturligtvis att försöka göra så mycket vi kan för att lägga våra träningar o matcher på tider så att det påverkar klubblagsverksamheten så lite som möjligt.
Vi ledare hoppas ju dessa träningar ska kunna ge nåt positivt tillbaks till klubbarna inte bara att tjejerna får vara med om en ganska rolig händelse som det ju är att åka iväg o spela ett sm (för de som hänger med hela vägen) utan även kanske hitta motivation att hänga kvar i sin sport o kanske sporras att träna mer o hårdare, Att man kanske jämför sig med andra på träningarna o känner att hon har kommit längre än mig i sin innebandy o dit vill jag också komma eller att man känner att jag är ju inte så långt ifrån hon denna där som var så fruktansvärt bra då vi mötte dem i seriespelet.
När jag själv skickat tjejer på dessa träningar så har jag uppmanat dem att stjäla med varsin övning som de tycker är kul/nyttig o ta med den hem o köra i klubblaget på nån träning.
Träningen i söndags var väl ganska basic med lite passningsövningar i fart och en hel del tvåmål där enda taktiska ordern var att våga.
Vi räknar ju med att sitta på läktaren ganska mycket o se er spela i era klubblag. Blir ju en hel del nya ansikten att försöka hitta namnen på o känna igen när vi är ute o tittar på er i era klubblag.
Nästa samling blir i December håll utkik på förbundets hemsida så hörs vi då eller träffas vi i nån innebandyhall någonstans.
 

Du serien

Hade ett par kommentarer på inlägget jag skrev om du serien.
Är en svår problematik att få till det här på bästa sätt. Förstår bådas tankesätt. Mjölby hade ju lite för tunn trupp förra året så man var tvungen att dubbla spelare i båda serierna o fick skällning för att man kom med för bra lag men vilka är det som ställer upp o lirar två matcher efter varandra? Jo det är ju de som brinner för innebandyn o vill nåt med sin idrott mao kanske de lite "bättre" i laget. En sån tjej som Emma Lundin har ju hela armen uppe innan hela frågan om vem som ställer upp o dubbla är ställd.
O andra sidan om vissa väljer att toppa upp sina du lag bara för att vinna den serien så lär det ju leda till att du serien försvinner o blir en div3 serie där man inte får gå fritt emellan lagen o då blir det svårt för vissa lag att ha två lag i gång på grund av för liten trupp hmm som sagt svårt få till det rätt.
Martin o Jocke coacherna för de två lagen som jag nämnde (Ibf Link/ Fjädern) är ju två förnuftiga människor som bara vill daminnebandyn väl vet jag. Och är helt säker på att dessa båda herrarna inte åker med några toppade lag i du serien för att vinna matcherna kanske tvärtom istället.
Tycker konceptet med  du serie istället för div3 är klart att föredra då det finns utrymme för de med för stor d2 trupp att hålla igång de tjejer som inte får speltid, Man kan låta sina tjejer som är på g tillbaks efter skada/sjukdom smygstarta igång, Man kan låta sina unga talanger i klubben gå upp o få en försmak på hur det är att spela seniorbandy.
Finns säker väldigt många lösningar på hur man tycker o vill att det ska vara. Kommentera gärna o berätta hur just du vill att det ska funka.

Förlust mot Åby

Brukar bli roliga matcher när vi möter Åby med fartfyllda matcher högt tempo o ganska fysiskt spel o denna matchen var nog inte något undantag.
Vi har lite folk borta o lyckas få ihop två femmor + en på bänken, Och i målet dammar vi av en gammal Lundby ik Målis Jenny johansson som bara stått en endaste match i korpen de senaste sju åren.

Sett över hela matchen tycker jag det var en ganska jämn tillställning där oavgjort kanske varit ett ganska rättvist resultat . Tycker det är vi som börjar matchen bäst o är uppe i en 3-1 ledning o är väldigt nära att sätta fyran också. Tyvärr så blir vi i det läget lite försiktiga o tar gärna ett steg hemåt för att säkra istället för att jobba ut på dem o det leder ju till att Åbys tjejer får lite mer yta o tid på sig. Det här är något vi måste jobba bort har gjort så flera matcher när vi varit i ledning att istället för att trumma på o stänga matchen så bjuder vi in motståndaren o gör det onödigt spännande.
Vi leder hela matchen fram till nästan halva tredje gått då Åby gör två snabba på mindre än två minuter till 3-4.
Underläge för första gången alltså men kändes ändå som stämningen var att detta ska vi vända igen. Men vår jakt bromsas upp pga en utvisning som vi reder ut, Sen skapar vi ju lite bra lägen men pricken över i:et vill inte dit. Vi får en straff dömd mot oss som Jenny i målet är iskall på o väntar ut dragningen men den följs ju av två min. boxplay som vi klarar av, Men klockan har ju tickat på o nu börjar det bli lite stressigt om vi ska hinna vända på detta o då händer det som det ofta gör i dessa lägen att det blir en miss o öppet bakåt till 3-5 i slutminutrarna.
Vi kämpar på in i det sista men utan nå resultat.

Var en match med ganska bra tempo och det fanns nog lite mer energi i benen på slutet av matchen hos Åbys tjejer som gått på tre linor hela matchen mot våra två. Tycker vi gör en ganska ok match nåt mål vi släpper  in är ju lite onödigt. Framåt borde vi ha hängt ett antal till och vi måste lära oss att förvalta de halvchanser vi skapar och kanske vänta in både center o back så vi får större omväxling på avsluten. Det är ju en total uppryckning om man jämför våran insats förra helgen i Överum. Tyvärr så räcker det ju inte till några poäng o det ser ju inte helt ljust ut när man tittar i tabellen men det är bara bita ihop o gnugga vidare på träningarna så kommer det lite medflyt till oss också till slut.
Stort tack till Jenny som med kort varsel ställer upp o hoppar in i målet o gör det med den äran också, Hoppas vi får se dig på nån träning framöver.  



Helgens matcher

Mjölby-Åby Jag tippar ju inte våra egna matcher men tror det är två lag som går ut med målsättningen att ta hand om alla tre poängen här. Brukar bli roliga matcher mellan oss två med högt tempo o ganska fysiskt spel.

Ibf Link.-Antvarden  11-2 Ska inte vara nåt snack om var poängen går här klar seger för ibf. Bojje tröstmålar för Antvarden.

Ibf Norrk.-Finnspång 3-6 kan bli en ganska jämn maqtch med mycket fart i o många chanser åt båda hållen men tror Finnspång är starkast till slut.




damutvecklingserien

54-3 på fem matcher o då har man ändå spelat 1-1 mot fjädern hmm.
Ja det är Ibf link. facit hitills i år i du serien. Man gör alltså på de fyra andra matcherna 13 mål per match osläpper in ett varannan match. Fjädern är ju på samma poäng men lite efter i målskillnad de har bara 30-4.
Vad ska man tycka om detta egentligen? Är det verkligen bra att det blir så här i en utvecklings serie?
 Nej jag tycker nog inte det. Är inte bra för unga du tjejer som ska upp o få en försmak av seniorspel att bli så utskåpade som de blir när de möter dessa båda lagen o känns som det går lite för lätt för dessa båda lagen för att det ska kunna ge dem något heller man behöver motstånd i matcherna för att kunna utvecklas.
Lösning? svårt att förutspå på försäsongen att det ska gå så här bra men för dessa båda lagen är jag säker på att det varit mer givande att spela i d2 serien men som sagt svårt att veta.
Noterbart är ju också att Link. ibk som drog sig ur d2 i absolut sista stund o borde ju ha en riktigt bra trupp för du spel inte ligger bättre än femma i serien med en målskillnad på 14-11.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0