Igår var sista träningen för året o är ju ganska många borta så här i juletid men vi gör det bästa av det.
Nu blir det lite partaj i goda vänners lag o morgondagen går väl i återhämtningens tecken kan man tro.
Se n är det dags att ta tag i f/p 15 sm spelet där Mjölby s damer ansvarar för Friidrottshallen. Och ska ju även följa Östergötlands matcher då det kanske kan finnas nån eller några som bör komma på dj uttagningarna med.
Men som sagt Gott nytt på er o var försiktiga med raketerna.
ted

Övriga matcher

Var väl ingen svårtippad omgång precis kan tänka mig att det var våran match mot Boxholm som de flesta tippat som jämnaste kampen.

Fjädern gjorde processen kort mot Ibf Norrk. 11-0 starkt att hålla skärpan uppe o hålla nollan.

Åby vann mot Finnspång ett lag man brukar ha lite problem mot med 5-2. Är väl inte någon som tippat fel på det resultatet heller.

Antvarden-Kfum 4-8 också inte nåt svårtippat resultat men Antvarden stretar emot bra på hemmaplan o hade nog gissat på lite större siffror.

Örebro sk-Libk 11-2 oj då vad hände där egentligen? 11-2 ? Att man kanske inte skulle rå på serieledarna på borta plan är väl kanske ingen jätte skräll, Men dem siffrorna var överaskande stora.
Skrev ju för ett tag sen att kändes som Libk hade det lilla flytet med sig o vann de jämna kamperna o sen dess har det blivit noll poäng o tappat mark i tabellen ordentligt. Ligger nu på 7 plats med strecket oroväckande under sig. Man undrar ju lite vad det är för groll mellan Göte o Örebro när han skriver på sin blogg att Örebro är det laget han minst unnar ta poäng?
Julvilan kommer nog lägligt där o hoppas på att min hittar tillbaks o börjar klättra i tabellen igen.

Skön Derbyseger

Att möta Boxholm är aldrig lätt, O denna gång väntade man nog att det skulle bli tuffare än någonsin då de haft det tungt med endast en vinst i årets serie o var nog väldigt sugna på att ta med tre poäng till julvilan.
Att sen steve gått in som coach borde ju inte göra saken lättare då han är väldigt uppdaterad på mjölbys tjejer.
MEN poängen stannade i Lagmanshallen.

Vi provar lite nytt spelsätt som inte riktigt är färdig intränat men känns ändå efter denna match att det är nåt att bygga vidare på. Efter att egentligen bara nött riktigt på nya uppställningarna på en träning så gick det över förväntan. Och när vi fått träna lite mer på det kommer det att bli bättre.

Matchen då känns som bortsett från 5-10 minuter i andra perren där vi går ner oss när vi är i ledning med 2-0 (hur ovanligt har detta varit då?) på mindre än en minut så är det kvitterat två lite lustiga mål, Vid det första står Ronja vid halva plan o resten av hennes kompisar byter vi är väl samlade o det ser ut som hon lägger bara iväg ett skott på kassen för att kunna gå o byta o den sitter perfekt i klyk bakom en skymd Ylva. Hinner väl bara teka innan de sätter kvitteringen av bara farten.
Men efter det så tar vi tag i takt pinnen igen o kan gå till andra vilan med 4-2 ledning. Och vi släpper inte av på takten i tredje utan tar en ganska behaglig vinst med 6-2.
Tydligen vann Boxholm skottstatistiken (Hmmmm) vet inte riktigt om det kan stämma men hade man räknat bra målchanser istället så hade vi klart övertag.

I stort sett är jag väldigt nöjd med hur vi genomför denna matchen bortsett från att vi tappar skärpan ännu en gång när vi är i ledning ska vi ta poäng av de lagen som ligger före oss i serien så håller inte det, Starkt däremot att se hur ni agerar efter 2-2 kvitteringen o verkligen tar tag i det igen.
Stort beröm åt hela laget o roligt att se att våra nya brudar kommit så bra in i laget.

Var ju viktigt med vinst med tanke på stämmningen på den efterföljande lagfesten. Som man väl får kalla riktigt bra med lagom mycket röj. God julmat julklapps spel o party party.

Vila denna vecka sen drar vi igång o tränar som vanligt igen o laddar för att vara värdar under f/p 15 sm efter nyårshelgen. Sen startar vi nya året med match mot Ibf Norrköping.

Torsk mot Kfum

Andra mötet mot Kfum Norrköping på kort tid de var ju så ofina att ge oss respass ifrån dm förra veckan.
Två matcher som påminner ganska mycket om varrandra där vi inleder bäst i båda kamperna men blir nerkrigade. Som sagt tycker vi börjar första perren klart bäst o känns som vi förtjänade att leda den när vi gick till vila men på tavlan stod det 1-0 till hemmalaget. Surt men positivt tänk i pausen bara fortsätta att trumma på så måste vi börja få utdelning på våra chanser som vi skapar.

Andra får vi ingen smakstart på precis då Kfum utökar sin ledning til 2-0 ganska direkt, Inte precis vad vi behövde men fortfarande håller vi spelet uppe bra o känns inte riktigt som det resultatet speglar matchbilden alls.
Efter styva 7 minuter spelade så får vi chansen i pp. Men det slutade precis tvärtemot hur vi önskat o Z kunde knalla upp o utöka ledningen till 3-0. Här sjönk vi ihop helt ett tag o ägnade oss mest att sura o tycka synd om oss själva. Resultatet 4-0 på tavlan ganska billigt.
Time out o försöka väcka tjejerna för om vi skulle fortsätta spela som vi gjort sista minutrarna så skulle det bli tvåsiffrigt i baken idag. Vi rycker upp oss ett par snäpp igen o kan gå till andra vilan med 4-0 underläge.
Mest snack om innställning i paus o att hur matchen än kommer sluta så ska vi jobba på o ta med nåt positivt hem från denna matchen istället för att rulla över på rygg o spela död.

Tänds ett litet hopp när Maria äntligen inte lyckas träffa målramen utan får in den i nätet istället efter bara styva minuten. Men efter det så är vår oförmåga att göra mål tillbaks igen o istället efter ca. halva tredje så släpper vi in
5-1 som i slutminuten blir 6-1 som blir slutresultatet.

Vinst får man genom att göra mer mål än sina motståndare så är det. Vi har producerat för lite mål totalt i serien o denna match är inget undantag. Men här känns det som vi verkligen förtjänar att hänga lite kassar i första halvan av matchen men var bra målis spel o stolpar ribba ut idag, O det är inte vad vi behöver mot ett så bra o rutinerat lag som Kfum. När de får grepp på oss o får ledningen med ett par bollar så är de ju väldigt svåra att komma till tals med.
6-1 Stora siffror ändå med undantag för en depp perioden i andra när vi ägnar oss åt annat än att spela innebandy så tycker jag vi gör en ganska bra match men är väl bara konstantera att vi losar mot ett för dagen bättre lag.
Nu samlar vi styrkorna o ser fram emot derby match på Lördag mot Boxholm.

Tätt tätt tätt

Tätt är D2 just nu. Fjädern förlorade chansen att koppla litet grepp om händelserna när de fick pisk av Kfum Norrk. på hemmaplan i helgen. Lite oväntat för mig trodde nog inte Kfum skulle räcka till där.
Nu är nog vinst mot Åby på bortaplan i helgen ett absolut måste för Jockes tjejer om man ska kunna ha kontroll på händelserna utan att behöva lita på andra lag.

Åby fortfarande bara tappat poäng en match (mot Ibf L.) leder serien med 18 points.
tätt följt av Ibf Link. på 17 p.
Därefter kommer Solfäderstaden på 16 pinnar alla de lagen har spelat 7 matcher.
De skuggas av Kfum Norrk. med 6 spelade matcher och 13 points.

Kan bli hur spännande som helst det här på andra halvan av serien där man inte får ha några dåliga dagar på jobbet o tappa poäng i onödan om det ska räcka till serieseger.

Mjölby då hur går det för oss? Håller en femte plats med 9 poäng. Enligt min plan är det sex pinnar för lite, Är ju främst förlusten mot Antvarden som svider ordentligt men även matchen mot Åby. Mot Ibf Link och Fjädern räknade jag att ev. poäng skulle vara ren bonus men var ju inte långt borta där.
I fyra förlustmatcher på raken så har vi varit i ledning i matcherna men inte lyckats knyta ihop säcken o avgöra.
När man läser det är det nog lätt att tro att det är orken som tryter för oss men känns inte som det är där det avgörs utom kanske mot Åby som gick i ett högt tempo o vi lirade med två linor mot deras tre. Utan smyger sig in en liten försiktighet i laget som gör att vi backar ifrån spelarna o försöker försvara oss istället för att jobba ut o vara agressiva på dem.
Hoppas vi tar med oss självförtroende från vinsten i helgen o vågar spela på samma sätt i tredje som vi gör i första perioden.

Att vända ett nederlag till vinst

Smålänningen åker till marknaden där han köper en tjur för 1000 kr av en bonde. Han övertalar bonden att förvara tjuren över natten för att komma o hämta den dagen efter.

Men när han kommer för att hämta sin tjur ligger den stendöd, Smålänningen försöker att häva köpet o menar att han blivit lurad. Bonden vägrar låta köpet gå tillbaks o förklarar sig oskyldig o dessutom har han redan gjort av med pengarna säger han.

Smålänningen funderar en stund sen säger han låt gå då, Lastar upp o tar med sig den döda tjuren o åker därifrån till bondens stora förvåning.

En månad senare råkar dessa båda stöta på varandra på en annan marknad o bonden vågar sig fram o frågar vad han egentligen gjorde med den döda tjuren. Jo svarar smålänningen jag annordnade ett lotteri med tjuren som pris o jag sålde 500 lotter för 20kr styck och tjänade 8980 kronor på affären.
Men tjuren var ju död sa bonden de måste ju ha klagat en massa när de såg det.
Visst men bara vinnaren o han fick ju naturligtvis sina tjugo kronor tillbaks.

Vinst mot Finnspång

Finnspång på besök i Lagmanshallen känns som det är en match vi ska kunna ta kontrollen i o vara dem som för spelet. Men det syntes inte mycket av det i första perren  då vi hakar på deras spel blir hawai lir av båda lagen o vi byter chanser med varandra. Är ju ganska skönt att man har Rossa då som inte brukar ha något emot när det går undan o hon gör också våra tre första mål. Finnspång hängde med upp o kvitterade till två lika innan vi fick tag i matchen o kunde gå till vila med en 5-2 ledning. Skönt !

Snacket var att vi vill ta tag i bollen o bygga spel istället för att bara slå iväg den o springa efter som det var i första perren. Tycker att vi klarar det målet bra o tar över matchen ganska klart men trots att vi skapar massor med bra lägen så har vi svårt att få bollen in i nätet.perioden slutar 1-1 alltså ledning med 6-3 o det känns som vi har hjärnkoll på läget borde nog gjort en tre fyra kassar till bara.

Tredje blir den andra lik där vi fortfarande har spelet men lyckas bara göra ett mål vilket är för lite med tanke på de lägena vi vaskar fram, Däremot håller vi helt tätt hemåt denna period o vinner alltså matchen med 7-3.

Var två karaktärer på denna match en perre där lagen byter chanser med varrandra o tuta kör innebandy som vi visar att vi var bättre på o vinner den delen med 5-2. Och resten av matchen där vi visar att vi kan ta tag i bollen o föra matchen o vinner även den delen av matchen med 2-1 siffror som borde varit större.
Riktigt skönt med en seger nu det behövde vi verkligen nu efter att haft lite stolpe ut i ett antal matcher nu där vi trots ganska bra spel inte fått några poäng med oss. Träning ikväll o börja fokusera på att ta revanch på Kfum Norrköping på Söndag. Var ju ett gäng inne o scoutade dem när de slog Fjädern igår.

Respass direkt i Dm

Efter viss förvirring var o när matchen skulle spelas visslade dommarn igång den i onsdags i Lagmanshallen. Kfum Norrköping stod för motståndet. Dommarn smet förbi i första periodpaus o tyckte det var en jäkla bra dam match o jag måste nog hålla med i det påståendet. Första perren vinner vi med två noll inte oförtjänt men kanske lite medflyt där.

Andra börjar på sämsta sätt där vi får en riktig skit utvisning för felaktigt byte som leder till reducering till 2-1 och nästan direkt efter är det kvitterat också. Nu är det Kfum som har det där lilla medflytet o tar över mer o mer av spelet. Efter nästan 17min. så tar de också ledningen o känns som uppförsbacken vart ganska brant där men riktigt skönt att vi ganska omgående kan kvittera o gå till vila med 3-3 på tavlan.

Har funderingar att gå ner på folk redan här o försöka men vi väljer att fortsätta snurra på fullt mannskap även i tredje. Är kfum som har mesta spel o vaskar fram de bästa chanserna och tar också ledningen efter knappa sju min. spelade av tredje. Vi snurrar fortfarande på tre linor men lite knappt halva kvar tar jag time o går ner på folk
Vi får till ett par riktigt bra lägen men får inte bollen hela vägen in i målet. Och ju närmare slutet vi kommer desto mer måste ju vi flytta upp o då öppnar vi ju upp oss hemåt istället vilket resulterar i två mål i vårat mål istället för någon kvittering. Alltså förlust med 6-3.

Tycker vi gör en ganska ok match där vi försöker dra upp tempot direkt o får ju också utdelning av det, Känns som Kfum tog över efter sin kvittering i andra o vinner nog helt rättvist man ser skillnaden i rutin mellan de båda lagen som sig bör. Vår äldsta spelare på plan var lika gammal som deras yngsta (Stenman/Emma).
Vi tar nya tag o får koncentrera oss på seriespelet istället.