Har precis

Släppt iväg ett mail till förbundet med årets Sm lag för Dj 17 så finns ute idag eller i morgon på förbundets hemsida. Har varit väldigt svårt att banta ner truppen till de tjugo tjejerna som vi får ta med men är ju ett sundhets tecken för länet att det är tajt om platserna.
Känns ändå som vi fått ihop ett riktigt bra gäng o tror att vi får en lärorik o kul resa ihop fram tills 9/4 då vi hoppar på bussen till Nyköping för att förhoppningsvis kunna göra en riktigt bra Sm turnering.

Hade ganska.

Bra vibbar inför matchen mot Solfjädern, Dels var jag och såg Ibf vinna klart och rättvist mot dem i en match där Ibf lyckades med ett agressivt försvars spel nåt vi brukar kunna vara ganska bra på, dels tog jag in ett grabblag på onsdags träningen för att veva upp tempot ordentligt. Åkte med ett taggat gäng på två backpar och tre kedjor + en på bänken.
Helgen innan hade ju Fjädern trasslat till det för sig o kanske spelat bort sig från seriesegern o kändes som att de var lite tagna av stundens allvar där så trodde väl att det skulle kunna bli lite darriga ben även i denna match men det såg man inget av. Utan mot oss höll de ihop laget och neverna och verkligen visade vilket bra innebandylag de är för denna matchen förlorar vi rättvist mot ett bättre spelande lag.

Vi är ju med i hela matchen o det är kamp om var poängen ska ta vägen men Solfjädern är det laget som bygger upp ett bättre anfallspel där vi inte riktigt lyckas med det som Ibf gjorde så bra att hålla slottet framför Ylva rent.
Med bra bollrull o bra rörelse av dem så blir vi lite stillastående o bolltittande istället för att verkligen gå intill o styra ut dem.
Mina tjejer har krigarmössorna på sliter o jobbar hela matchen men vi får inte riktigt vårat offensiva spel att sitta hela vägen utan får förlita oss lite på enskilda prestationer för att vaska fram de där riktigt heta chanserna.
Ta stryk med 4-2 mot Fjädern på bortaplan är ju inget vi behöver skämmas för men det som  svider lite är ju att jag inte tycker att vi får spelet att stämma riktigt denna dag o då främst det offensiva liret, Vet inte om jag ställer till det lite för dem när jag gör lite nya formationer kanske skulle gått på två linor o en avlastnings kedja som var första tanken. Ja får man ju aldrig reda på men efterklok är ju lätt att vara.

Kämparinsattsen av mina tjejer är jag mer än nöjd med, Återigen visar ni att vi inte viker ner oss utan krigar hela matchen bra jobbat alla.

Än så länge denna helgen är det bara väntade resultat:
Fjädern- Mjölby 4-2 var väl kanske bara vi som trodde på Mjölby vinst här men räkte inte hela vägen.
Boxholm-Kfum N 2-11 starkt att hålla fokus där o vinna stort när viktiga matchen är i dag.
Åby-ibf N 7-3 tror jag det blev är innrapporterad 0-0 men klar Åby seger där efter att Ibf lett hela första med 0-1
Kfum N-Ibf L spelas idag 17:00 O här tror jag att det avgörs var serie segern går. Ibf vinst så ska det mycket till för att de ska tappa den. Kfum seger så är det gamska öppet mellan alla fyra topplagen igen men med saken i egna händer för Kfum.  

SM lottat

Grupp A: Södermanland, Västmanland, Norrbotten, Skåne, Västernorrland
Grupp B: Stockholm, Gästrikland, Gotland, Småland, Jämtland/Härjedalen
Grupp C: Västerbotten, Uppland, Örebro Län, Dalarna
Grupp D: Göteborg, Östergötland, Västergötland, Värmland

Div 1

Vårat D1 lag Libk lyckades inte hålla sig kvar i vinnarspåret men efter vad jag hört så verkar denna match kanske varit ett fall framåt både spelmässigt o coach mässigt trots förlusten alltså. Man mötte riktigt duktiga Köping o var i ledning tills fem min. kvar av andra men sen lyckas man inte stå emot längre. Verkar varit en tät jämn kamp där skillnaden var Köpings tvillingpar systrarna Lindgren som fick det att väga över till Köpings favör.

Man håller fortfarande platsen över strecket men snacka om att man har två riktigt viktiga matcher framför sig nu,
Då man möter Nykvarn och Surte de två lagen som ligger närmast under strecket. Två vinster här skulle innebära att man kan pusta ut lite o kanske få lite arbetsro. Tror o hoppas verkligen att man fixar detta då de är ett alldeles för bra lag för att behöva bli indragna i bottenstriden i serien.
Nä Nille o Göte se till att sätta full snurr på brudarna nu är ju bara nio poäng upp till andra platsen o femton pinnar kvar att lira om så varför inte? (positivt tänkande)

Svag helg för

Solfjäderstaden som kanske spelade bort seriesegern i helgen. Först poäng tapp mot Finnspång som man följer upp med en lite blek insats mot Ibf Link. säger det helt utan att förringa Ibf s insats i den matchen som gör det väldigt bra. De spelar klokt o försvarar sig väldigt bra låter Fjädern hålla mycket boll men bara på de ofarliga ytorna på plan och så snart man vill komma in framför kassen så är det stopp. Sen litar man på att sina toppar ska lyfta sig o gå in o göra det där lilla extra som de också gör, Yngwesson är ju magisk Susanne G likaså.
Sen när man har det lilla flytet med sig också som att precis när fjädern suttit o taggat o pratat ihop sig i första paus så går man in o hänger den efter bara tre sekunders spel i andra perren sånt tar ju på krafterna o uppförsbacken vart väldigt brant för Fjädern brudarna där tror jag.
Fjädern hade ju allt i egna händer inför helgen o de fick ju hjälp av oss som gick in o lurade Ibf på en pinne i fredags matchen men de kunde inte förvalta läget. Nu är det vinna samtliga matcher (bla. Mjölby, Kfum N, Åby)som gäller och samtidigt lita på att de andra topplagen tappar poäng mot varandra annars är man helt borta från striden om kvalplatsen.

De som nu har saken helt i egna händer är ju Kfum Norrk. Som vid bara segrar kommer att stå som seriesegrare, Det kan ju avgöras redan i helgen då just Kfum möter Ibf, Sedan har ju Kfum Kvar att möta bla. Solfjädern och även oss i Lagmanshallen där vi ju brukar kunna bjucka på bra motstånd. Tror det blir väldigt svårt för dem att klara avsluta serien med bara vinster så jag undrar om det räcker hela vägen här?

Ibf då ja en vinst i helgen mot Kfum så är det dem som har tagit tag i taktpinnen o det ordentligt då de "bara" har Åby kvar att möta av topplagen sen på papparet lite enklare matcher. Klarar man tre poäng i helgen så hittar man seriesegrarna här det är min övertygelse iaf.

Åby då ja ska inte räknade bort detta gänget. Positivt överaskad av detta gänget känns som de höjt sin lägsta nivå ordentligt tills i år o jag trodde nog inte de skulle lyckas ligga kvar i toppen så här länge men de vägrar vika ner sig. Har ändå svårt att se att det ska kunna räcka hela vägen här då man har ganska tufft spelprogram kvar o ska möta både Ibf L. och Fjädern o även oss. Men på nåt vis tycker jag det vore riktigt kul om detta unga talangfulla gäng med bara egna produkter skulle klara av det.

Vilken kanon avslutning på D2 vi kommer att få där topplagen spelar varje match med kniven mot strupen och vi som jagar där bakom har allt att vinna o kanske kan vi få se lite mer skrällar som den Finnspång nästan höll på att fixa mot Fjädern.
Just Fjädern möter vi ju på Fredag i Motala sporthall o kan vi se till att börja matchen bra o hålla jämna steg med dem så kan det ju bli en riktig nagelbitare. Alla vet ju vad som gäller där Ledare Tjejerna o den förmodade storpubliken tre poäng annars blir det ingen serieseger så all press på Fjädern o vi kan bara njuta åt att möta ett riktigt bra innebandylag o ägna oss åt nåt av det vi tycker är roligast här i livet: Att lira innebandy så klart :) 

Hoppsan

är ju ganska oväntade resultat i toppen:
Mjölby-Ibf Link 4-5 SD (inte oväntat för oss men alla andra)

Fjädern-Finnspång 6-5 ( oväntat för alla tror jag)

Ibf Link-Fjädern 5-1 ( oväntat enkelt o klar seger trodde på riktigt jämn kamp)

Ibf Norrk-Boxholm 9-12 (kan verkligen någon av coacherna/tränarna vara nöjda med såna siffror?)

Åby-Antvarden är inte rapporterad än men skulle ju inte förvåna mig om Antvarden gått o vunnit med tanke på hur övriga resultat ser ut :)

Vart tre matcher o en träning denna helg nu sova en timma innan dags att gå till jobbet.

Östgöta uttagningen.

Sista Januari räknar vi med att ha spikat truppen till Dj17 laget, Den sista öppna träningen hade vi i Lördags i Link. sporthall. Knappt 35 tjejer har vi som krigar om de 20 platserna som finns.
Blir jätte svårt att sortera ut de sista platserna för här pratar vi om att alla är jätteduktiga innebandyspelare utan är jämnt skägg mellan många o tankarna börjar vandra om man kan ta en andra uppgift i laget? Hur reagerar man att sitta på bänken? Vad tillför man i omkädningsrummet? Är man på högsta nivå nu eller genom spel med de bästa i länet kan man höja sig ett eller två snäpp?
Känner redan nu att det blir betydigt svårare i år än förra o det är ett sundhetstecken för länet. Men känns som att det finns talang o kunskap i detta gänget för att verkigen få till ett slagkraftigt lag till sm spelet i April.

Vi ledare försöker få tiden räcka till så gott det går och komma kolla på er i er hemmamiljö vill säga när ni spelar i era klubblag så förhoppningsvis ses vi i någon innebandyhall innan uttagningarna är klara.

Mjölby-Ibf Link.

Hemmavinst svårt men inte omöjligt skrev jag i bloggen inför denna kampen, Känns som det vart ganska rätt skrivet.
Var absolut svåraste laguttagningen för min del då vi tränat grymt bra o egentligen alla lyft sig o verkligen försökt visa gubben att de skulle vara på plan då domaren blåste igång denna kampen. Tyvärr är vi ju lite liten trupp o med ett par borta så kändes det tvunget att snurra på två linor från start. Mycket surt för er som vart tvungen att värma bänken men ändå skönt att se eran inställning att ni vill mera skulle blivit lite orolig om i bara ryckt på axlarna efter denna trän. vecka.

Om matchen nu: en ganska jämn första med litet plus till hemmalaget, Kändes som det var två lag som kände lite på varrandra i början. 
Knappt halva perren hamnar vi i underläge genom att en av Östergötlands bästa tjejer (susanne g) får gå från egen kasse helt obesvärat in i vårat slott o placera in den bakom Ylva. HMMMM 
Men snacka om snabb replik 1:43 senare kvitterat o 0:26 sekunder därefter är vi i ledning med 2-1. Hanna först o tvåan sätter Rossa med ett typiskt Rossa mål. Vi hinner även med att spela bp i ca. en o en halv min. vilket vi gör med den äran.

Men får ju börja andra med en mindre o inga problem där men när vi blev fulltaliga så hamnade vi lite fel från strt o kom aldrig helt rätt i positionerna så reducerat 3-2 surt när vi skötte det så bra med en mindre.
Detta är enda målet som blir i den andra perren o det ska vi vara glada för. Denna perioden går nämligen klart till Ibf o vi är tacksamma att vi börjar få en jätte längst bak i Ylva som går från klarhet till klarhet.

Tredje går i krigarens tecken från våran sida en riktigt stark laginnsats där vi alltså börjar tappa matchen i andra mot ett riktigt bra motstånd o de börjar känna segervittring efter en riktigt bra perre från deras sida så reser vi oss o går in o kämpar som det gällde livet. huuu får nästan ståpäls när jag skriver detta ;) för o med varandra!
Tredje börjar annars på sämsta sätt för oss med en kvittering aldelles i första minutrarna men svarar snabbt igen o ett par minuter senar är vi åter i ledning med 4-3.
Här känns det som en öppen match Ibf är väl kanske de som har de mest strukturerade anfallen men i klara målchanser är det ganska jämnbördigt.
Tror det har gått styva halva perren när vi vill lite mycket i uppspelet o lägger en jätte indianare kvitterat 4-4.
Vilket också blir slutresultatet rättvist?? Jo men visst var det vilket lag som förlorat denna kamp hade varit jätte besvikna o verkigen upplevt det som fel så tycker det var helt ok resultat på en bra innebandymatch där jag är riktigt nöjd med vad mina tjejor presterar denna dag.

Sudden???? Vi har inte spelar en ända sudden match på ett par tre säsonger o våra tjejer jublade över den "vunna"poängen efter full tid utan tanke på vidare spel. De gjorde processen kort med oss pga. för dem var den pinnen jätteviktig + vi hade redan vunnit.

Jätteberöm alla i laget en riktig laginnsats o nu ser vi fram emot att åka till Motala på fredagen som kommer.

Inför helgen

Inte samma tempo på träningen idag som i måndags men ändå en riktigt nyttig träning, Där det låg lite mer fokus på att nöta in omställningarna till defensiven vilket hitills varit vår lite svaga punkt i nya spelsystemet.
Börjar se riktigt bra ut o ska bli riktigt skoj att ställas mot topplagen i nästa två matcherna. Där kommer ju alla fel o brister som fortfarande kanske inte sitter helt än visas.

tyvärr har vi nog ett par namn borta till helgen men vi ska nog se till att bjuda upp ordentligt till kamp på fredag ändå 1930 Lagmanshallen VAR DÄR.

En rolig d2 helg annars med många matcher o toppmöte mellan Fjädern o Ibf Link på sönd, Riktigt viktigt var poängen går där.

Tippar lite:

Fjädern-finnspång 6-1 känns som denna match bara kan sluta på ett sätt även om jocke skulle välja spara några spelare inför söndagens kamp så har dem en så stor bred trupp så detta blir en ganska behaglig vinst för fjädern.

Mjölby- Ibf Link. Tippar inte egna resultat, Ska man se till trupperna är Ibf storfavoriter men vi vet att när vi får till det kan vi vinna mot alla lag i denna serien. Vågar Ibf ställa över några mot oss? Är fokus på denna matchen eller börjar tankarna redan vandra tills söndagen? svårt men inte omöjligt med hemma vinst.

Åby- Antvarden 8-2 Åby ska vara det starkare laget här, Och tror inte det blivit sämre precis att f15 coach Erik har tagit plats på Åby bänken, Tjejerna vill visa framfötterna för nya tränaren o vinner klart.

Ibf Norrk.-Boxholm 4-4 Verkade som Ronja räddade poängen lite på egen hand förra matchen, Kan hon gå in o göra det igen spricker mitt tips men hon bör ju bli ganska hårt uppvaktad om de brytt sig om att läsa matchprotokollet. Tror det blir en jämn botten fight där man delar poängen.

Ibf Linköping-Solfjäderstaden 3-5 Helgens kamp 5-5 i förra mötet. Känns som Ibf har fler toppar än Fjädern men dem har bättre bredd. Borde bli riktigt jämnt denna gången också o bara hoppas båda målisarna har vaknat på bästa humöret så bör publiken kunna få en riktig nagelbitar kamp. Tror ändå Fjädern drar längsta strået här.
Sara Persson kontrar in sista i slutminutrarna.

För egen del är man innebandy ledig i morgon (Nåja martin Tränar ju o vill ha lite skjuts) fre. match, Lörd sista öppna träningen med Östgöta, Söndag räknar jag med att scouta minst en match sen är man ju naturligtvis väldigt sugen på Fjädern- Ibf. med förstås. (blir tuffa förhandlingar med familjen om det).
Klockan har passerat midnatt o jag börjar bli sen till jobbet so long så länge.

 

Vinst

Tre poäng in på kontot när vi åkte till Borgsmo för match mot Ibf Norrk. i söndags. Skönt.
En lite underlig matchbild vi håller ju på o tränar in ett nytt spelsystem som emellanåt bjöd på riktigt skönspel främst offensivt för att i nästa stund bjuda på lite halvslarvigt oinspirerat försvars lir.Detta i kombination med våran oförmåga att få dit sista pricken över i:et nämligen att få den där runda vita bollen hela vägen över mållinjen gör att det bara står 3-5 på tavlan när matchen är slut.
Känns som vi skapade såna riktigt bra lägen så vi borde gjort minst dubbelt upp framåt, Bakåt kändes det som det smugit sig in lite underskattning o tror alla hade lite den känslan av att detta vinner vi utan att jobba det där lilla sista som behövs för att hålla tätt hemåt.
Var ändå ett bra läge att nöta på nya spelsättet o framför allt hitta var vi brister i det, En hel del av dessa brister började vi ta bort redan på träningen i går. En träning där vi fick hjälp med att höja tempot av ett par a-lags killar.
Var klart bättre tagg o skärpa på den träningen än vi lyckades komma upp i på matchen.
Nu ska vi nöta in det ordentligt på Onsdags träningen sen är det upp till bevis ordentligt på fredag när vi ställs mot duktiga Ibf Link.

Bra Mjölby helg förresten var det något lag som inte vann?

Link.Ibk lyckades vända sin dåliga trend i div.1 o ta en klar seger mot Marstrand. Skönt den var nog välbehövlig i det gänget hoppas de fortsätter på det sättet nu o kan klättra upp ett par platser till från det där strecket som var oroväckande nära innan denna matchen.

Boxholm fördubblar sin poängskörd genom vinsten mot Antvarden med 7-5, En match som står o väger långt in i andra perren men som Boxholm går segrande ur o mycket tack vare Ronja H verkar det som, Hon går in o hänger Boxholm fyra sista kassar själv. Starkt

Kfum Norrk.-Åby 7-7 Hmmm vad säger man egentligen om dessa siffrorna? Ja hade det gått att spela på matchen så hade det nog gett riktigt bra odds att sätta det resultatet, Som tabellen ser ut får man väl säga att det är två lag som tappar poäng förr än att de vann en. Utan gladast för det resultatet är nog Jocke o Martin.

Tätt o roligt kommer det bli i d2 verkar det som, Undrar om inte detta kommer att avgöras i de sista omgångarna var kvalplatsen går.

Snacka om att det händer grejer i Link Ibk värvar in Jihde o Hellgård Var kom det ifrån? Och vad hade oddset blivit att de värvningarna skulle lyckas. Riktig styrkedemonstration av världens största innebandyförening. Ska bli skoj att höra publiksiffran när de där båda herrarna gör hemmapremiär.
Och inte nog med det utan tränaren Hedlund går in som förbundskapten i USA vm lag.


Ösgötauttagningarna

Rullar vidare i lördags tog vi emot 32 st taggade tjejor i friidrotts hallen. Vi hade fem tjejer från f15 som ledarna där nominerat att komma med på våra träningar + att vi hade bjudit in två till som vi tyckt visat framfötterna lite extra. Efter uppvärmning o lite spelövningar så delar vi upp dem med flit så de får prova lira med nya tjejer så vi får se hur de anpassar sig o löser problemen när de inte längre har klubbkompisarna jämter sig.
Enda taktiska ordern är att vi anfaller med fem o försvarar med fem men framför allt VÅGA sen är det upp till dem att lösa problemen.
Något som jag måste säga de gör med den äran förvånandsvärt bra spel med dessa förutsättningar. Är många som kliver fram o visar att man inte bara vill ha boll utan man vill göra något konstruktivt med den.
Truppen ska vi försöka ha spikat den sista januari blir inte lätt att banta bort de sista namnen där inte.
Vi kör den sista öppna träningen nu på Lördag i sporthallen i link. där de får en sista chans att visa upp sig, Sen räknar vi att sitta på läktaren på era klubblags matcher ganska mycket nu i slutskedet av uttagningen så vi kollar in er när ni lirar med dem ni är ihopspelade med också.
Rent spontant känns det som matrialet för att få ihop en riktigt slagkraftig trupp finns där, Med både bredd o toppar som sticker ut lite extra. Och det känns ju riktigt bra för nu vill man ju följa upp flicklagets fina sm spel och se till så vi når minst lika långt när vi går in i het luften i April uppe i Nyköping.   

Just nu

Mjölby träning hägrar snart vi ska fortsätta nöta in vårat nya spelsätt som vi började med innan juluppehållet, Kommer ju få prova på det ordentligt i helgens match mot Ibf Norrköping.
Har dykt upp ett nytt spännande namn som min ersättare hos tjejerna till nästa sesse tror det kan vara helt rätt person att få in i detta här gänget.

Östgöta planeringen fortgår de andra ledarna fick med en grov planering hem för att tänka o tycka till om så efter ev. ändringar av den så ska vi sätta jenderborn i arbete att jaga tider åt oss. och så snart det är fixat så släpper vi ju ut den så tjejerna får lättare att planera in våra träningar. Redan nu till helgen väntar träning i Friidrottshallen på lördag kväll. Och om det inte strular med tider så blir det en helgen efter också. Vilket förmodligen blir den sista uttagnings träningen. Vi ska försöka följa er i klubblagen så mycket vi bara kan o hinner så vi får se er i eran hemma miljö.


F/P 15 Sm över

Har spenderat de sista dagarna i Link. där det spelats distriktslags sm för femtonåringarna.
Vi (Mibk dam) har ju haft hand om Friidrottshallen som var en av hallarna som användes. Och det måste jag säga att vi har skött med den äran. Ett jättetack till alla som varit där o jobbat och gjort det möjligt att fylla på lagkassan för tjejerna. Och ett extra tack till Bettan Ivar o Mats som varit de som styrt upp det hela så att allt funkat utan några problem. Har bara hört positava kommentarer av alla som varit på besök hos oss i hallen.

Själv har jag ju växlat mellan jobb i hallen o följt Östergötlands duktiga tjejer då det finns en del tjejer där som kommer bli uttagna av ledarna i f15 att komma o träna med oss + att vi kanske bjuder in någon mer som vi tycker har utmärkt sig. Självklart har dessa tjejer samma chanser som de övriga att komma hela vägen till Dj sm spel och gör de inte det har de ju fått känna på gänget lite inför nästa år då de förhoppningsvis kommer att kriga om platserna i laget.
Ösgöta tjejerna gjorde ju ett fantastiskt bra gruppspel med två vinster första dagen o redan där klara för kvarts final. Glädjande inte bara att de vann utan sättet de vann på. Tycker de var ett spelande lag på ett sätt som man inte sett förut, Stort beröm åt ledarna där, Bra sammansatt lag tuff coachning gav ett bra resultat där man vinner båda matcherna helt rättvist. 
Sista gruppspels matchen mot Uppland (som vann för andra året i rad) slutar 1-1 ett resultat som måste ses som en seger då man möter turneringens bästa lag. Var bara ett måls skillnad mellan dessa lagen vem som skulle vinna gruppen. O där hade Uppland gjort ett mer så vi slutade två o ställdes mot Värmland i kvarten.
Tyvärr så lyckas man inte lika bra i denna matchen utan hamnar i underläge o får inte riktigt tag i matchen.
Utan det blir lite stirrigt o rörigt med inte mycket eget spel. Vet inte om tjejerna kände av stundens allvar, Nervositet eller Övertändning eller vad det kan ha varit.
Man ska ju inte glömma bort att det är unga tjejer vi pratar om o gå in i sporthallen med massor folk på läktaren, Har skrivits i tidningar o all annan uppståndelse runt laget kan det ju bli lite gummi ben av. Pratade en snabbis med Erik idag o var ju besviket naturligtvis men får bara ledare o tjejerna landa efter förlusten så kommer de se tillbaks på denna turnering med ett leende på läpparna. Ett stort steg framåt för Östgötsk innebandy har ni tjejer o ledare gjort.

2009 Vad hände ?

Ok var första gången på väldigt länge som jag inte var tränare för nåt klubblagUtan hade enbart (för första gången) distrikstlag Dj 17 att ansvara för vilket jag tror tjejerna i dj laget också märkte.

Att ha hand om bara distriktslag där man träffar "sina" tjejer väldigt väldigt sällan jämfört med klubblagstränar rollen då man ses 3-4 gånger veckan var jätte svårt att ställa om sig till. Var helt klart överambisiös när det gäller tränings tillfällen o även när det gäller trumma in i dem hur jag ville vi skulle spela innebandy, För det började jag tjata om på första träningen o sen fortsatte jag nog på varje trän/tränmatch med det.

Vad ledde detta till då? Jo kanske att i slutet av trän./ tränmatch så funkade det bra/bättre sen åkte man hem till sin tränare + lag o spelade sitt lir igen. När vi sågs ett par tre veckor senare satt inte så mycket av det vi jobbat på längre utan papegojan ted körde om från början o stod o tjatade.

Ni måste varit helt trötta på o lyssna på mig när det verkligen vart dags för sm spel.
Desutom så aldeles innan Sm så hade vi en flunsa period + att vi hade 6 tjejer med i laget som kvalade upp till div. 1.
 I detta läge valde jag att köra på med alla innplanerade samlingarna o här sänkte vi verkligen oss själva istället för att lyfta oss o toppa upp oss för ett stort mästerskap.
Tyckte nog att vi hade nåt riktigt bra på g där under första halvan av vårat Sm äventyr. Var sånt go i truppen o vi presterade bra under denna första halvan o skulle inte vilja byta ut nån av mina tjejer utan rätt material fanns där. MEN  pga orutin(obs ledarens), dåligt tajmat kval, Sjukdomar mm. mm.så vart mitt/vårat första år ett misslyckande.
Tycker synd om de tjejerna som faller på ålder o inte kan vara med i år och inte fick riktigt visa vad de kunde prestera o är säker på om någon kunde svinga sitt trollspö och vi fick göra den resan ihop med den rutin vi tagit till oss så hade utgången blivit annorlunda.
Efterklok är lätt o vara men den som inte tar vara på sina tankar från sina misstag har ju inte lärt sig något.
Och det hoppas jag verkligen att jag gjort. Ser fram med tillförsikt på det Sm som hägrar i Mars.

Klubb mässigt då ?
Jo tillbaks till Mjölbys damer o kändes som hamna på noll igen. Detta var absolut inte min plan men med tränare som hastigt lämnade o tjejer som följde med honom o andra som sökte lyckan hos andra klubbar var ju risken överhängande att det inte skulle finnas nåt damlag i Mjölby detta år. Hade redan bestämt mig för ett annat lag/kön och inte ha huvudansvar i det laget för att kunna lägga mer fokus på Östgöta tjejerna(har blivit svårt att scouta så mycket som jag velat i år).

Det här tillbaks på noll då? Jo kändes som jag lämnade ett LAG som var de främsta favoriterna till seriesegern men kom tillbaks till ett stort JAG som skulle lira bandy på ett sätt som passade dem o inte laget.
 Varit ganska turbulent höst med mycket diskussion o en hel del tjafs. Missnöje åt båda hållen måste man nog kunna säga utan att överdriva. Vilket lätt till att jag sagt upp mig från det laget redan o bett dem jobba in ny tränare till nästa sesse jag slutför ju självklart den jag skrivit på för.

Vi är nästan tabellmässigt där vi satte upp målsättning att vara ligger på en femteplats o målet var att vara på övre halvan av tabellen när halva serien gått, Men när det målet sattes upp så var det 10 lag i serien o nu 9 men nära eller på rätt plats får man väl säga. Bra eller dåligt ?
Med tanke på att vi tappade tre tjejer som gjorde två tredjedelar av Mjölbys alla mål förra året, Har en väldigt liten trupp med VÄLDIGT liten träntrupp så är jag helt nöjd med plats fem.

Fjädern var bra förra sessen har fått ännu ett år att träna in spelide + att de värvat bra bla. Östergötlands talang som jag tror äntligen blommar ut hos Jocke.

Ibf Link. började bygga nåt bra förra året, Bästa värvningen det året var Coach Martin.
Han har fått fortsätta bygga o har tagit till sig riktiga guldkorns värvningar som jag inte kan fatta att vårat div.1 lag kunde släppa ifrån sig.

Åby ja vad ska man säga ? Gänget som gick in rekordunga i div.2 spel visade redan förra året att man ville mer o tills i år har man också tagit bort den riktigt dåliga lägsta nivån man haft förut då dem kunnat slå alla men också kunnat torska mot alla. Såg jätte sega ut på försessen men har gått från klarheten till klarhet.

Kfum Norrk. Värvat mest o bäst? Vet i sjutton hur detta slutar allt mellan 1-5 plats. Talangen finns men varför fick inte några av Ö-götlands bästa lirare det funka i Libk förra året ?
Har värvat sent o har nu två riktiga klass målisar(där kan serieseger ligga???) + att de värvat på ledar sidan jupp han kanske kan hålla dem på mattan men börjar det gå dåligt så ??

Ja där är lagen som ligger före oss i serien(inte rätt ordning men) Och med tanke på att vi är ett kraftigt försvagat lag så ÄR jag nöjd med femte platsen.
Nu gör vi det bästa av det o känns ändå som vi är ett lag på stort G.
Två sena nyförvärv har redan presenterat sig: Världens bästa Linn B. + Våran Leksandsfia Linnea L. + Att vi gnuggar på nytt spelsätt + att vi ska arrangera f/p 15 O sitta seck,vara korvgubbar, städgummor och mycket mer under dagarna fyra där säkert vi får tjata ihop laget ändå mer.

Så huka er där ute o räkna inte med några enkla points mot detta gäng

  

 

RSS 2.0