Träningshelgen avklarad

I lördags samades vi för träning ett par timmar för att sedan fortsätta kvällen med lite teambuildning, Jonna o lena hade hittat på allehanda "elaka" / roliga lekar som utfördes under skratt o glada miner.
Kvällen avslutades i Mjölbys klubblokal där matlagning med tacos som rätt fyllde våra hungriga magar.
Söndagen började tidigt min klocka stod på 04 40 gäsp för att ta sig till Link där bussen avgick mot Oxelesund.

Vi var för första gången full trupp med alla tjugo med dock avstod paulin spel pga av en sträckning, Men de övriga spelade minst en match o två linor spelade båda matcherna.

Första matchen stod Södermanlands distriktslag för motståndet, Ett lag vi hade i premiären förra årets sm o vart besegrade ganska klart med siffrorna 1-6.
Så detta var en ganska bra värdemätare för våran del. En match som slutar oavgjort 3-3 där vi är i ledning med 1-0 och 2-1 men efter en markeringsmiss vid ett frislag och även släppt in ett i spel fyra mot fyra så ligger vi under med 3-2 ungefär mitt i tredje perren.
Vi försöker släppa på lite mer i detta läge spela lite rakare o lägga mer boll på kasse o vi skapar ett riktigt bra tryck här, kvitterar till 3-3 o är väldigt när ett antal gånger att göra även ett segermål.
Men vi får nöja oss med oavgjort o tycker vi gör en helt ok innsats i denna matchen där det vi tränat på börjar sitta nu o stundtals så bjuder vi på riktigt bra spel.

Andra matchen skulle vi mött Örebro men då de tyvärr dragit sig ur sent så hade de tagit dit Onyx ett div.2 lag i sörmlands serien. En match vi vinner klart med 9-1.
Ett lite lättare motstånd än första matchen o det tycker jag märks lite på vårat spel i första då vi blir lite omständiga i spelet o även lite småslarviga i försvarsspelet. Leder ändå med 2-0 men de får ändå en liten uppstramning i paus mest pga av slarvet framför egen kasse, Skönt att se att tjejerna tar till sig för det vart betydligt bättre på den punkten resten av matchen. Vi går in o håller skärpan hemåt hela matchen även att vi börjar dra ifrån målmässigt, Mycket bra innställning här tjejer.
Klar seger alltså o det hade naturligtvis gett mer att möta Örebro men vi sorterar ut o tar med oss de bra sakerna vi gör även från denna matchen.

Nu närmast tränar vi i Norrk. på onsdag sen kör vi ett femtimmars pass med träning o match på söndag. 
Det börjar vara färdigprovat efter det o dags att spika linorna så de får en ordentlig chans att lira ihop så mycket som möjligt innan det är dags att hoppa på bussen till Nyköping den 8/4.

Tyvärr har vi fått lite återbud i det tänkta matchmotståndet vi skulle ha mött så blir nog lite ändringar i programmet här på slutet så håll koll på hemsidan och se till att hålla er friska o hela för nu springer veckorna iväg o vi har inte så många samlingar kvar innan sm drar igång.
l
Grått o trist ute men plusgraderna o regnet käkar upp snön HÄRLIGT för nu vill jag ha vår o sm spel :)
Dags att åka jobbe hörs 

Dj-Libk 7-4

Vi förlorade första mötet med udda målet efter en ganska slarvig match från våran sida där vi bjöd på aldelles för många mål. Och saknade lite udd framåt. 
Vi hade en träninig emellan denna retur match där vi skulle jobba bort det vi gjorde mindre bra i första matchen o bättra på det vi gjorde bra, Tyvärr så vart den träningen inte riktigt vad vi hoppats på då hallen vi blivit inbokade på saknade sarg hade inte målburar i rätt storlek+ att golvet var såphalt.
Men vi gjorde det bästa av det med skottträning och teknik trän. med småmålsspel.

Nåja andra matchen då? denna gång håller vi ihop laget mycket bättre och Libk får jobba fram sina mål själva utan våran hjälp.
Att släppa in tre spelmål (fjärde var en straff) mot Libk:s duktiga lag är helt ok, Ändå känns det som att våra omställningar till defensiven var det vi hade störst problem med i denna matchen. Vi har lite kvar att jobba men tiden till det finns ju är på sm i April alla bitar i spelet ska sitta.
Sju mål framåt är ju klart godkänt, Men kanske skulle varit några till egentligen och tror vi kan bli bättre på att producera mål om vi får med center och framför allt backarna lite mer i avsluten.
Är nöjd med vad vi gör där ute idag är helt klart ett steg närmare hur det är tänkt att det ska se ut under sm helgen.
 
Vi prövar fortfarande var o med vilka vi ska spela så fortfarande är inte femmorna spikade men man börjar ju skönja lite tendenser hur det ska se ut framöver. Närmast nu på lördag så samlas vi kl tre i lagman för en fem sex timmar ihop. Där jonna o Lena hittat på nåt bus vet inte vad men låter lite lurigt det där. Vi ska laga nåt gott att äta och vi ska även hinna med att finslipa spelet inför söndagen.
Då går nämligen bussen 06:15 från scandic ryd till sörmland och distriktslags turnering.
Vi möter just sörmland och sen vet jag faktiskt inte vilka vi möter mer då Örebro har dragit sig ut  sent pga att de har för många spelare som är upptagna med kvalspel. Men vet att de jobbar på att hitta bra motstånd åt oss.

Tyvärr fått lite negativa besked i de tränmatcherna som jag hade räknat med så nu måste vi nog börja jaga lite bra motstånd så vi håller oss i bra matchtempo inför sm helgen.

Libk herr spelar första kvalmatchen i kväll o det får vi hoppas det går vägen vore ganska skoj att ha riktigt bra innebandy att kolla på på nära håll.
Silly season är i full gång o de flesta klubbar ser om sina hus både vad gäller spelare o ledare, Brukar ju vara en ganska rolig period med mycket lösa rykten om vem som går till vilken klubb o lag. Kommentera gärna på sidan om ni hör nåt vad som händer o sker på damsidan i Östergötland tror det är mer än jag som är nyfikna..

Personligen har jag kommit så långt i vad jag ska göra nästa sesse att jag har haft ett par sittningar med två klubbar där båda förslagen låter som man skulle kunna få en stimulerande o rolig roll i dessa föreningar, Så vi får väl se vart det tar vägen med det. Fick även en fråga hur jag ser på distriktslaget nästa år men kunde nog inte lämna något svar där, Känns som om det blir någon av dessa klubbar så innebär det ju pendla, Mer tränpass än jag har haft idag o kanske också längre resor så då blir det väldigt svårt att kombinera detta med distrikts laget.
Men lämnar väl den biten öppen (behöver väl kanske göra ett bättre sm i år för att få vara kvar :) )

Just nu Warberg-Helsingborg på tv så länge man får titta innan sambon sätter på lets dance eller nåt annat roligt. 

Libk-Dj 17

Förlust 7-6 i träningsmatchen mot Link. En match där vi skulle prova om de sakerna vi börjat träna in fastnat o funkade, Tyvärr stördes det provet ganska ordentligt av stor frånvaro var en del som var borta på skidsemester o ett gäng som låg hemma sjuka.
Vi lyckades ställa två fulla femmor på plan varav vi endast hade två backar med o dessa hade inte spelat med oss förut, Så kanske tur att även Link hade lite tjejer borta o kom väl inte riktigt med starkaste laget.
Link. hänger sju mål på oss o ett par är riktigt snygga spelmål men ett par tre är riktigt slarvigt från våran sida där vi dräller med bollen. Stundtals så glimrade vi till o lyckades riktigt bra spelmässigt med det vi börjat träna på.
Nu hoppas jag på att vi reser oss från sjuksängen o gör en riktigt bra träning på söndag så har vi ju ett returmöte mot Link. på onsdag igen och då ska vi nog kunna höja oss ett snäpp eller kanske två.


Stämmer det?

Att Ibf Linköping aldrig var uppe i serieledning någon gång under serien innan de passerade Kfum i sista matchen?

D2 Avgjort

Då vart det klart i sista omgången att det blev Ibf Linköping som står som seriesegrare i d2. På samma poäng som tvåan Kfum Norrköping (39p) men med bättre målskillnad.
Förutsättningarna känner väl alla till vid det här laget inför sista rundan så hade Kfum 12 mål upp på Ibf, Men Ibf hade ju Ibf Norrköping kvar att möta, Vinner den matchen med 27-0.

Ibf norrk. Ett lag som bara mäktat med att ta en poäng i årets serie och har åkt på ganska många stora förluster på sistonde. Tyvärr så lyckades de bara ställa sju utespelare på plan, Och ett par försvann under matchens gång så i tredje spelade man non stop med fem utespelare o en utespelare som målis.
Förstår att det inte är lätt för dem att komma fullt taggade till en sån här match där de inte har nåt att spela för o veta att man möter ett av seriens bästa lag som kommer att gå 110% i sextio minuter för att kunna vinna serien, Men blir ju lite olyckligt när de är innblandade i var seriesegern hamnar. Förstår om Kfum är ganska besvikna här. Ibf Link. innsats ska ändå inte förinngas, Att gå in med den skärpan o det fokuset o verkligen göra alla dessa kassar är ju imponerande att göra mål på beställning brukar ju inte vara det lättaste.

Kfum hade ju oss i sista matchen o de visste nog att de var tvugna att vinna med ganska många bollar för att hålla Ibf bakom sig. Så var väl ingen lätt uppgift för oss i Mjölby att bärga några poäng där.
Men vi bjuder upp till kamp ändå o hänger med vettigt i första o ligger under med 3-2 när det är dags för första vilan. En ganska bra innsats av våra tjejer.

Tycker nog vi bjuder upp bra i andra med men här är vi alldeles för snälla ett par gånger o låter dem promenera rakt in i vårat slott o avsluta ganska obehindrat. Tre mål faller i perioden o alla tillfaller Kfum o tror nog de började tro vi skulle vika ner oss nu men vi tar en time o taggar till igen men underläge med 6-2 till andra vilan.

I tredje är det vi som reducerar till 3-6 ganska omgående. Sen är det mållöst ända tills nästan 16min. spelade då Kfum tar sin Time. Vet sjuttan vad Råger sa där men det tog bara tre sek. så pangade Emma in sitt tredje för dagen så lyckad time får man väl säga.
Men med styva minuten kvar så reducerar vi igen o hoppas på att vi ska kunna vinna tredje o sista perioden i årets serie. Tji fick vi med fem sek kvar av serien så släppte vi in 8-4 i baken.

En match som egentligen inte betydde nåt för våran del o Kfum stred för seriesegern, Hmmm klart godkänd innsats av våra tjejer måste jag tycka o riktigt starkt att resa sig igen i andra när vi var i gungning.

En femte plats vart våran placering i serien o är ju ungefär som våran målsättning var. Ska försöka mig på en liten sammanfattning av lagen o serien men det får bli lite senare för nu är det planerings dags inför morgondagens träningsmatch mot Libk med distriktslaget.

Linköping som gjorde vad de skulle i sista matchen o kämpade ner Pixbo med 13-7. En match som levde i två perioder då de ledde med bara en boll 6-5 sen verkar Libk trampat gasen i botten o vann tredje klart. Man la si precis över strecket med samma poäng som Nykvarn under det men med bättre målskillnad.
Så med facit i handen vart det ju bra agerat av ledningen att byta ut ledningen o kasta in nytt blod o ny energi. Nu antar jag att det råder en massiv övertalningskamanj för att behålla "Totte" även nästa sesse.

Så stort grattis till Ibf Link. till seriesegern o till Libk. för förnyat kontrakt o fortsatt div1 spel. 


16:30

Visslar dommarna igång Libk mot Pixbo i en helt avgörande kamp för Links brudar om de ska klara div 1 kontraktet. Vinst o tre poäng så är det klart, och det känns som vinst är ett måste då Surte säkert kommer taggade till tusen mot Köping för att klara deras kontrakt för div1 spel nästa sesse.

borde vara en klar fördel för Link att denna matchen flyttades till då resterande serien är färdigspelad, Kan inte vara helt lätt för Pixbo tjejerna att komma helt motiverade till en match som inte gäller något egentligen utan nu skulle man varit lediga o fått lite extra tid över till andra saker. 
Medans Link har förutsättningarna helt klara för sig vad man behöver prestera idag, Man har även fått en extra vecka att nöta in nye tränaren Tottes ideer.

jag tror o hoppas att det är en riktigt glad buss som åker hem med säkrat kontrakt o tre poäng idag.
Vinst med 6-2 till Link. är mitt tips här. 

Tillbaks igen !

Mitt liv har ett tag bestått i väldigt mycket jobb innebandy o snöskottning o däremellan har jafg försökt sova lite så bloggen har legat nere lite Sorry.

Vi börjar från början  då vi mötte Finnspång i en inte för välspelad match vart vi besegrade med 5-4 på bortais.
En match där vi åker med ganska mycket ordinarie mannskap borta o där vi inte riktigt lyckas hitta tagget utan finnspång ville mer under hela matchen egentligen o vinner rättvist. Det vi ska ta med oss från den kampen är väl vårat ryck i slutet när vi inser att vi verkligen håller på att förlora denna matchen så kliver vi fram o är så när att gå hela vägen i fatt men men...

Hur slutar d2 då?
Som jag ser det är fjädern o åby borta o det görs upp via två lag Ibf L / Kfum N. båda dessa lagen kommer inte tappa poäng.
Ibf behöver ta ifatt 12 mål + de mål som Kfum tror de vinner mot oss, Men de möter ibf N, Ett lag som vet att de hamnar sist i serien o har tagit ganska mycket stryk i serien i år.
Kfum möter oss o vi kommer att som vanligt att gå in med innställningen att vi kan ta tre poäng även mot topplagen som vi gjort utan riktigt lyckat resultat  hela säsongen.
Hur går det då?
Om jag skulle tänka mig in i Rågers o Martins ställe skulle jag nog vara mest nöjd att vara Martin,Då jag tror att det är lättare att vinna riktigt stort  mot Norrköping än att vinna mot oss i Lagmanshallen för kfum med en 5-6 bollar vilket jag tror de behöver för att stå som seriesegrare.
Så mitt tips är att Ibf står som serie segrare efter denna helgen.

Östgöta träningarna är i igång ordentligt nu. Efter lite kaos träning i ryds hallen med tagg som inte funkade o läckande tak så la vi väl ändå lite grunder för spelet där. Sen fortsatte vi med en timme teori o pratade taktik/spelsystem så vart det dags att prova i skarpt läge då vi mötte Finnspångs d2 lag.

Inte överdåligt efter att vara första gången vi spelade ihop o med ett nytt spelsystem var kommentaren från Jenny B efter matchen.
Jag kan nog inte annat än hålla med Jenny vinst med 7-2 efter så där spel från våran sida men kommer att ha nytta av denna matchen när vi möter Libk på onsd.
Sammanfattar alltså denna matchen med inte överdåligt :)

RSS 2.0