Jag blir RÖD

Efter att gått o funderat på lite olika förslag vad man skulle hoppa på att träna nästa säsong så har jag nu tackat ja till att ta huvudansvaret för Solfjäderstadens damer.´

Att ta över Jockes väldrillade fjädern tjejer känns som ett riktigt spännade o rolig utmaning, Vet att jag "ärver" kanske det hårdast jobbande laget i länet. Med ett träningsvilligt gäng med hög målsättning med sin sport, En väldigt imponerande organisation som stöttar och skapar de bästa förutsättningarna för laget, Ett intresse runt laget både från media o trogen publik som stöttar både på hemma o borta plan.

Nyheten ligger ute på Solfjäderns hemsida, Och styrelsen håller på att jobbar med att få hela ledarstaben komplett just nu.
På Onsdag ska jag åka in på deras träning för att visa upp mig och bli presenterad för tjejerna. En hel del bekanta ansikten genom distriktslaget finns det ju. Och resterande gäng har jag ju mött ett antal gånger när jag stått på Mjölbys coachbänk så har ju ganska bra koll på truppen här.

Men kommer ju ändå ta ett tag o lära känna alla o verkligen känna av vad gruppen o den enskilde individen vill så vi kan göra ett träningsupplägg som överstämmer både med målsättning och spelartrupp.
Mycket fokus ligger ju för min del just nu på stundande distriktslags sm, Men efter helgen kommer full fokus från min sida att ligga på de röda.

Väldigt dåligt med bloggande

har det blivit på sistonde :( mycket jobb o allmänt stressigt får jag skylla på men också kom nog den lilla latmasken fram lite nu när serierna har tagit slut. Ska ta med datorn o försöka hålla bloggandet igång över ´distriktslags sm som snart stundar sen kanske det blir lite semester härifrån.

Vad har hänt sen sist då? Jo Ibf Link. vart dubbla seriesegrare när de även vann du serien, De har också hunnit med att kvala till div1 med lite mindre lyckat resultat. Såg ju på förhand ut att bli riktigt svårt kval för dem med riktigt bra motstånd mot Farsta och Östra, Och när Ibf hade lite folk borta i båda kamperna så kunde det nog bara sluta på ett sätt i två raka ganska klara förluster. Så inget div1 men säkert en nyttig erfarenhet för Martins tjejer som man tar med sig o kommer att ha nytta av om man kommer dit igen.

Libk får man väl säga avslutar sessen på bästa sätt va? Dam krigar sig kvar i ettan o sen lyckas herrarna att vara klara för SSL i sista hemmamatchen. Fint som snus att få tillgång till högsta serien på bekvämt avstånd.
Riktig publikfest var det också med lapp på luckan. Stort tack till Jonas o Libk som fixade friplåtar till distriktslaget.

Distriktslaget då? Jo nu är det nära Nyköping närmar sig med stora steg. Vi jobbar på in i det sista med sista samlingen på tisdag då vi möter någon mix av Mjölby, Finnspång och nån även från Norrköping tror jag.
Annars har det varit väldigt svårt att hitta motstånd hos klubblagen o har fått mycket återbud där jag trott vi varit innplanerade. Men verkar som väldigt många tjejer tog semester direkt efter serierna tog slut i år. Lite synd måste jag tycka då jag räknat med minst ett par matcher här i slutet på förberedelserna mot riktigt bra motstånd Annars de matcher som vi spelat har vi spelat ganska ok i där vi har två förluster, En i början på uppladdningen mot Libk och sen åkte vi på en förlust (4-5) mot Mjölby p15 lag där de kryddade laget lite i tredje perren med två a lags killar.
Vi har en oavgjord mot Sörmlands distriktslag (3-3) Vinster mot Finnspång (8-2), Onyx (9-1) Libk (7-4). Och förhoppningsvis kommer det en i morgon med då.
Om man struntar lite i resultaten o tittar spelmässigt hur det sett ut i dessa matcher så är jag väldigt nöjd, Då vi hela tiden tagit steg framåt o utfört det vi tränat o pratat om, Emellanåt med riktigt bra spelkombinationer.
På sista samlingarna har mycket fokus legat på PP, BP och frislagsvarianter.

Är vi klara för att hoppa in i bussen o göra det bästa sm:et någonsin som Dj gjort?
Ja jag tycker det känns så. Naturligtvis kunde saker ha gjorts bättre, Vi kunde haft noll sjukskrivna, Vi kunde haft noll semesterfirande, Vi kunde sluppit hall strul läckande tak/ taggar som inte funkade/ ingen sarg, Vi kunde ha sluppit återbud o haft mer/ bättre match motstånd, m.m.
Jag tror att vilken kapten du än frågar så kan han göra en liknande lista så istället fokuserar vi på de saker vi verkligen kan påverka.
Spelmässigt har vi tagit till oss taktiken o spelar en positiv innebandy, Vi anfaller med fem o vi försvarar med fem något som jag tror kommer vara avgörande för ett riktigt bra sm att den biten verkligen sitter. Vi är inte beroende av en lina utan har hela tiden varit 2-3 linor som presterat riktigt bra, Vi har löst alla de olika försvar vi ställts mot o lyckats spela oss fram till riktigt bra lägen som vi ofta förvaltat riktigt bra också.
Vi har ett skönt gäng tjejer o det känns som att de klarar av att likväl vara dundertaggade ihop som att chilla av o tänka på något annat mellan matcherna.
En svår grupp har vi hamnat i o vi vet att det kommer krävas att vi alla höjer oss nåt snäpp ytterligare o spelar våran bästa innebandy som vi kan krama ur oss för att ha en chans att gå vidare från gruppen. Men chansen finns och vi lovar vi ska göra vad vi kan för att ta den.
För min del får det gärna bli torsdag nu :)

RSS 2.0