Serien igång

Äntligen efter en lång tuff men jäkligt rolig försäsong med det träningsvilligaste gäng jag stött på så nu får vi Äntligen gå på is o göra det vi brinner o kämpar för : lira innebandy.

Var o kollade in Mjölby-Åby en match jag nog skulle tippat skulle bli jämn med osäker utgång, Mjölby krossade o vann med 11-4. Ett resultat som förmodligen gett väldigt HÖGA odds jag hade då aldrig lyckats pricka in det iaf.
Mjölby ser ju riktigt vassa ut i år framåt fanns det ju redan många toppar o tills i år finns det några till med Karro Holm som främste förstärkning(3 Kassar) Hon kommer bli riktigt nyttig för Mjölby, Men finns ju mer tjejer som kan det här med att vända spelet snabbt Rossa, Linn Burman, Hanna Berkvist för att nämna några när de sätter upp farten går det fort o Mjölby kommer producera mycket mål framåt i år.
Försvarsmässigt ser det kanske lite tunnare ut men man ska nog inte bli för lurad att det kommer gå lätt bara för att det är en ung uppställning backmässigt.

Åby då ja Mjölby gjorde ju det bra mot dem men Åby såg samtidigt väldigt bleka ut. Vet inte om det var premiärnerver eller vad men de var inte riktigt att känna igen. En riktigt svag första innsats som förmodligen vi får lida för nästa helg då vi kan vänta oss ett riktigt revansch suget Åby.

Boxholm vände underläge 4-1 o vann över Finnspång med 7-6 på bortaplan. I vad jag nog tror blir bottenstriden så tog ju Boxholm ett litet grepp över konkurrenten till sista plagtsen.

Kfum N tog emot Libk U o vann till slut med hela 7-3. Verkar varit en jämn kamp i två perioder då det stod 4-3 men sen ser det ut som Kfum tog över taktpinnen itredje perren o seglade ifrån.

Själva tog vi ju emot de som i mina o många andras ögon får ses som seriefavoriter i år. Ibf Linköping.
De har fått in ett par bra förstärkningar o får nog ses som starkare lag i år, Medans vi har tappat ett par riktigt viktiga kuggar i laget (Carro Jik, Jonna Libk) bla. Men vi har trummat på o förberett oss med en lång hård rolig försäsong medans vet att Martin brukar ha svårt att samla gänget o komma helt sammspelta o väl förbereda.

Första perren är en försiktig historia där inget av lagen vill bjuda på något onödigt är vi som tar ledningen genom en variant från offensivt hörn genom Elise. Reducerat när vi har Wirre på bänken i en väldigt tveksam utvisning pausvila med 1-1 o snacket var att vi skulle våga mer o få mer bollar på deras kasse o kanske inte söka efter detta där jätteläget utan slå den på mål o jobba från det.

Andra perioden är våran bästa. Vi tar ledningen genom Emma som tar skott från slottet 2-1. Elin trampar in från backplats o dundrar in 3-1 sen kommer ett riktigt snyggt mål med Josse som trampar runt målet o backhand passar till Persson som nyper direkt som vanligt o det står 4-1 på tavlan efter ca halva matchen spelad. Om förra utvisningen var tveksam så var den här rent felaktig som vi åker på Beckis för nick när hon har tjej i ryggen o kommer inte någonstans, Och tyvärr så var Ibf lika effektiva denna gång 4-2 står det på tavlan när vi går till andra vilan. Vi har en bra känsla i snacket att det här är våran match o vi inte ska släppa detta fortfarande våga framåt men vara vakna på deras långa bollar o kontringar.

Tredje börjar på sämsta sätt direkt på tek går Malin Y rakt fram o får på nåt vis in bolluschlingen 4-3 o det går nerv i matchen igen. Lite nervositet spreds i våra led samtidigt som Martins tjejer naturligtvis kände att de hade häng på oss igen.
Och detta återspeglar sig nog ganska mycket i spelet i tredje, Skönt att Elon visar vilken klippa hon är i buren för nu var det igenspikat där. Spännande,kriga,jobbigt och väldigt nervöst fram till styvt sex minuter kvar då Wirre får sätta segermålet o punktera matchen. Vinst med 5-3 i premiären.

Helheten då? Svår match jättesvårt att luckra upp Ibf s låga täta försvar och de har ju väldigt bra toppar som de gärna lyfter långt på o de tjejerna är ju svåra att komma till tals med i en mot en situationer.
Tycker vi löser detta bra och tar tre välförtjänta pinnar. Men vi ska nog räkna med att vi måste prestera ännu bättre nästa match vi möter Ibf o rent spontant känns det som vi kan lyfta oss ett par snäpp till.

Var ju seriepremiär för oss o även för domarna o tror nog att vi alla kommer att höja oss o bli några snäpp bättre än vad vi alla presterade idag.
Nästa helg väntar duktiga Åby på bortais då gäller det att skakat av sig denna match o komma full laddade om vi ska komma från dem med några poäng i bagaget.
Rött ÄR gött nu fortsätter vi så här tjejer.

Tips

Jag utlovade ju att jag skulle tippa serien, Det ska jag göra nu men jag väljer att dela in det i tre grupper:
Toppen ,mellan och botten.Det är ju bara åtta lag i serien i år och de möts i trippelmöten.
Detta tycker jag är väldigt bra, Finns ju chansen att ha en dålig dag eller nyckelspelare borta i nån toppmatch som gör att man förlorar men slaget om toppplatsen behöver inte vara förlorad för det.
Ok så här tror jag att det kommer att se ut i år.

Botten: två lag som kommer att göra upp om sista platsen, Boxholm o Finnspång.

Boxholm: som tappat lite tjejer bla sin poängdrottning Ronja Hector, Kommer med ett väldigt ungt lag o tror Steve får bygga för framtiden där. Men kommer säkert att ställa till det på hemmaplan för ett o annat lag.

Finnspång: Vet inte så mycket hur det står till med dem, Men verkar ha problem med liten trupp o inte allt för hög träningsvilja. Tror tyvärr det blir ett riktigt tungt år för Jockes brudar i Finnspång.

Mellan: Kommer att vara jämnt skägg mellan dessa tre lagen i mellanskiktet: Mjölby,Kfum N och Libk u.

Mjölby: Nästan hela truppen intackt från förra året+ att de fyllt på med Pollan från Boxholm och har fått en hemvändare från Libk i Karro Holm som kommer att betyda massor.Alltid väldigt hemmastarka o tror alla lag har full respekt när man åker till Lagmanshallen på besök. Kanske det laget som ligger närmast att kunna slå sig in i topp tre gänget.

Kfum N: Förra årets tvåa har haft det tungt på försäsongen med lite folk, Verkar ju ändå som de fått ett par sena nykomlingar med en riktig spjutspets i Emma som kommer hem från Norge, Hon o Bojje blir riktigt viktiga kuggar i deras spel o måste leverera.

Libk u: Som det sett ut hitills tror jag de hamnar i mellangänget men här lägger jag nog in ett stort Men:
Tror det beror ganska mycket hur det ser ut i div1 lagets trupp o vilka som tar steget ner därifrån om de får förstärkningar som går in o petar tjejer som ligger o krigar om de platserna. Men nvad jag sett o hört hitills så är det nog här de hamnar.

Toppen: Ja toppen då tre lag där som gör upp om de främsta platserna o den åtråvärda kvalplatsen:
Ibf Linköping, Åby och Solfjäderstaden.

Ibf Linköping: De får ju klart ta på sig favoritskapet i d2 i år helt klart. Har kvar de viktigsta spelarna från förra året då de vann serien ( även om martin menar att yngvesson o sussan inte kommer spela alla matcher så tror jag nog de står på plan de tuffare matcherna) plus att de värvat in ett par bra tjejer som kommer att tillföra ytterligare spets till laget. Blir en svår nöt att knäcka med deras diciplinerade försvarsspel o vassa anfalls toppar om man vill komma före detta gänget i tabellen, Men inte omöjligt.

Åby: Ny tränare, Tappat ett par viktiga spelare men som man verkar ha lyckats bra med att ersätta. Åby har ju setts som det unga talangfulla gänget ganska länge nu. Är det deras tur att nå hela vägen i år? Kanske chansen finns men nja jag vet inte om jag tror det. Men ett är säkert o det är att de kommer vara med o kriga om de främsta platserna hela sessen o inget lag tar säkra poäng av detta välspelande gäng.

Solfjäderstaden: Hur ser det ut hos oss då? En tredjeplats förra året.  Ny tränare med en massa nya dumma ideer. Tappat lite folk bla. Carro och Jonna är ju två tjejer som inget lag skulle ha lätt att ersätta. Inte fått in någon av de få namn vi ringt o kollat om de vill komma till oss. Ett rekordungt gäng tjejer. Så borde väl vara nattsvart o inte alls vara med bland de tre lagen i toppen eller?
Det känns inte så nattsvart känns ganska bra faktiskt. Vi har en trupp på tjugo tjejer som har jobbat o slitit hårt för att få detta att funka o verkligen visat på träningarna att de vill vara på plan den 27/9 då vi gör seriepremiär. Blir en jätte tuff uppgift att utmana om de främsta platserna men jag tror vi ska klara vara med där uppe i toppen någonstans.

Jupp så där tror jag det kommer att se ut i år, Och nu känns det verkligen skönt att det är dags att dra igång.
Vi tar emot Ibf L på Måndag i sporthallen 19:30, En match vi flyttade efter några turer o missförstånd fram o tillbaks men skönt att det till slut löste sig för båda lagen.
Hoppas på en bra premiärmatch med mycket folk på läktaren.

  

Libk-Fjädern 5-3

I söndags vart det att besöka Libks nya hemmaarena Folkungahallen, Fint o fräsch så aldelles men lite tinnitusvarning på matchklockan o väldigt lustigt placerade stolpar mitt i synfältet när man sitter på läktaren.
Där hoppas vi på en riktigt bra sesse för länets div1 gäng.

Matchen då ja vi hade ju satt upp lite matcher i matchen som kanske inte gick nåt så där vidare egentligen bla skulle vi försöka hålla en viss back utan boll o hålla henne utanför spelet så mycket som möjligt, Något som ledde till att de andra fick väldigt behagliga uppspel o gratis komma över på våran planhalva. Så är väl kanske lindrigt att säga det exprimentet inte slog så väl ut men  nu har vi provat iaf.

Annars måste man ju säga att vi börjar matchen på bästa sätt 18 sek tog det innan bollen låg i Libks mål efter ett riktigt bra anfall med 6 snabba pass o alla på plan innblandade.
Vi ville anfalla med fart o våga kliva fram o lägga mer boll på kasse än vi gjort tidigare, Detta tycker jag nog att vi lyckas helt ok med, Sen att vi med jämna mellanrum kanske klivit fram snäppet för långt då spelet vände o lät väl våra motståndare göra lite för enkla kassar på oss är nåt vi får ta denna match där försvar inte hade högsta prio från våran sida utan vi skulle våga kliva på.

Känns som det kunde blivit o kanske borde blivit en hel del mer mål åt båda hållen i denna matchen för det saknades absolut inte målchanser åt nåt av hållen.
Finns ganska mycket som jag är väldigt nöjd med o kan ta med till seriepremiären som närmar sig med stormsteg, Sen finns det en del som inte riktigt sitter ännu men vi kommer närmare där också.

Efter helg fick vi ju hem våra utlandsresänerer o flunsan vi dragits med verkar också vara på väg bort så nu hoppas vi o tror på ett par bra träningsveckor där hela truppen finns tillgänglig.
Soft träning igår med mycket prat o lite fokus på sammarbete målis/back o lite tänkta frislags varianter.

Lyckades ju tippa in andra Dm gruppen väldigt bra Ibf Link tog hand om  första platsen där, Tätt följd av Mjölby på samma poäng  men sämre målskillnad. De både kryssade mot varrandra o vann resten sina matcher. Stod att det skulle lottas vem som ska mötas på oibf sida man antar väl att det bara gäller herr o i dam så möter ettorna tvåorna o det skulle ju innebära att vi möter Ibf o i andra semin får Mjölby tampas med Libk, Men är inte helt säker där även om det känns mest logiskt så.

Får se om jag får fatt i Kumla o får svar på hur läget är med helgens match, Men först trän på onsdag o så kör vi obligatorisk dommarutbildning för alla tjejerna på torsdag. Huva stackars dommare tänk vad vi ska börja gnälla nu när vi kommer kunna precis alla regler in i minsta detalj :)
 

Helg

Andra Dm gruppen avgörs i helgen där vi ska få fram en motståndare till våran Semi, Borde ju bli Ibf Link som tar hand om första platsen där om man har sina toppar Susann o Malin med.
Annars kan det ju kanske bli en betydligt mera öppen historia var gruppsegern tar vägen, Borde bli en ganska jämn kamp mellan Mjölby o Libk och Ibf L, Om ibf inte får med de två tjejerna (enligt Martin kommer susann främst att spela du i år o Malin kommer inte att vara tillgänglig alla matcherna pga av jobb tror jag) tror jag det blir jämnt mellan alla tre lagen om semifinal platserna. För inte ska Åtvid o Finnspång kunna matcha de tre eller? Mitt tips blir ändå att Ibf vinner gruppen o vi då får möta dem i semi, Mjölby tar hand om andra platsen o för öta Libk i semi.

Idag har Jocke haft intern ledar utbildning i Solfjäderstaden, Något som jag tyvärr missade man borde kunna klona sig ibland för det hade varit riktigt nyttigt att vara med där dels skadar det inte med lite vidarutveckling av kunskaperna o dels hade det varit skoj att träffa de andra fjädern ledarna som ny i Fjädern känner man ju inte igen så många av dem. Men man kan ju inte hinna med allt tyvärr.

Tanken var ju att vi skulle fått besök av Telge i morgon i sporthallen men de avbokade ju den matchen,
Och istället så får vi åka o besöka Libk i deras nya hemmaarena Folkungahallen i Linköping.
Åker ju med lite decimerat mannskap några är o lapar sol på varmare ort o en del har två dagars östgöta lir i bena samtidigt som vi haft nån bacill på besök så har varit en hel del som kurerat sig i veckan istället för att träna. Men åker med två linor o lite folk på bänken o nu börjar det ju bli dax att vässa till spelet lite är ju inte så långt kvar nu tills seriepremiären.

KLAR FÖR DM SEMI

Vi åkte till Ödeshög för Dm spel med en tjugo man stark trupp, Där alla fick speltid även om det varierade en del hur mycket speltid var o en fick.
Första matchen stod Libk (div1) för motståndet, En match där jag tycker att vi är dem som börjar bäst.
Tror vi har fyra riktigt bra lägen att hänga första kassen istället så letar sig Libk första skott in, Kanske lite väl enkelt Elon limmar dem i de flesta fallen.
Fia i deras kasse gör nog två av de svettigaste räddningarna jag varit med om i första perren. Och som det nu inte skulle vara nog så när Josse lägger våran bonus straff så naturligtvis tar den stolpe o ut.
Förlust 1-4 inte så mycket att säga om ska vi vinna över div1 lag så får vi kanske inte ha det lilla oflytet med stolpe ut o en målis i andra kassen som storspelar som Fia verkligen gjorde denna matchen.

Nästa match vände vi på siffrorna o vann med 4-1 mot Kfum Norrköping. En match där vi har ganska bra koll på läget känns det som, Utan för den delen spela på topp.
Kfum som var med o krigade om serie seger förra året ser ut o sakna sina Linköpings tjejer o även Linnea i målet för det saknas allt lite här för att vara med o kriga om tätplatsen känns det som.

Det bra spelet plockade vi fram då vi mötte Åby, Ett Åby som slog Libk med 3-2 tidigare på dagen så vi visste ju att här så var vinst ett måste för att kunna nå semifinal platsen, Det var nog moroten som vi behövde för vinst me klara 4-0 och ett bra spel framplockat. Har alltid tyckt o tycker fortfarande att det är roligt att möta Åbys unga talangfulla tjejer som verkligen alltid försöker att spela BRA innebandy.

Läget nu var ju att tre lag ligger på samma poäng Libk,Åby och vi o alla har slagit varandra så inbördes möte funkar ju inte så här trodde jag det skulle vara målskillnad som avgjorde vem som tog de två semi platserna.
Så inför matchen mot Boet så pratade jag egentligen mest bara om hur viktigt det var att vi inte bara vann utan vann med stora siffror, O naturligtvis ville det sig ju inte alls vinst med 1-0 känns som en av de snopnaste vinsterna jag varit med om för i det läget trodde jag nog att vi skulle ha väldigt svårt att nå den där semifinalplatsen som vi lirade om.

Fick ju lugnande besked från secket att när tabelläget är så gör man en ny tabell med bara de lagen det berör delvis oss Libk o Åby och eftersom vi mött varrandra klart så kunde ju vi räkna ut att vinst sista matchen så var vi klara för semi, Och då Åby kryssade mot Boxholm helt oväntat så räckte det ju med oavgjort i sista matchen mot just Boxholm. Vinst med 5-2 där vi i första perren tog med oss spelet från Boet matchen men reder ut det bra i andra perren. Tycker faktiskt att Boxholm gör detta bra, Ung oerfaren trupp men spelar taktiskt med bra diciplin under hela matchen o gör det svårt för oss att hitta de passningsvägar som vi vill.

Tre veckor kvar till seriepremiär finns en hel del att jobba på som vi vill ska sitta tills dess. Och det fortsätter vi med redan i morgon på träningen.
Igår var det ju dm sen stressa som fn för Bayern brass o krister n petersson på oktoberfesten här i Mjölby, Riktigt Skoj var det men har varit en väldigt slö slapp söndag som fullbordades med en kebab pizza nu sova lite innan jobbaredags. 

DM

Har suttit o kikat på Zlatan o grabbarna göra jobbet bra, NU är det dags att gå in i hetluften med mitt nya lag kanske kan kalla det lite smygpremiär men är ändå första riktiga tävlingsmatchen i morgon då vi möter Libk kl 10:00 i morgon i Ödeshög i första dm matchen.
Detta blir en riktigt bra helg för mig o Fjädern brudarna att utvärdera var vi är. Jag tror jag redan vet det men morgondagen hoppas o tror jag också få ett kvitto på det.

Gårdagens träning fick vi ett gäng av Fjäderns herr framtid att hoppa in o hjälpa oss att höja tempot.
TACK killar nyttigt nyttigt för oss o tror allt era tränare känner attt de kan använda dessa tillfällen till att ta ett par steg framåt lagmässigt. (returmöte redan innbokat)

Har alla tjugo tillgängliga i morgon dock kommer någon sent någon sticker tidigt men räknar med att de tjejer som kommer spela d2 i år vilket vill säga alla som är med i morgon kommer få speltid.
2*15 minuter njaa tycker man väl kanske är alldeles för korta matcher, Gäller vara på tå o inte släppa till nåt onödigt samtidigt som man sätter sina chanser. Med så kort speltid känns det lite chansartart.

En av de två platserna som går vidare til semi: Helt klart ligger målsättningen där men även att ta vårat spel ett snäpp framåt, Och våga hitta tryggheten i vad vi jobbar o funderar på.
Tror vi får en göddig helg i morgon med Stora steg framåt, Att vi som grupp kommer ett steg närmare varandra och inte minst att vi kommer ha en för j.... rolig Lördag ihop.

RÖTT ÄR GÖTT
Nu kör vi

Träningsmatcher

Fick just återbud av Telge den 12/9 var tydligen lite delade meningar i ledarstaben om det var ok att åka så långt . Har ju även fått återbud den 18/9 så blir det väl till att ragga lite bra motstånd till helgerna innan seriestarten.
Någon intresserad? Gärna någon utanför våran d2 serie är roligt att möta motstånd utifrån.

RSS 2.0