styrkebesked

Att vi är i slutet av serien o att kampen om seriesegern fortfarande lever tycker jag märks på dessa siffror:

Fjädern-Antvarden 11-1

Ibf N-Kfum N 1-15

Ibf L-Finnspång 13-3

Ganska hyfsat tippat om jag får säga det själv, Var väl Ibf Link. matchen som vart mycket större siffror än jag trott. Men det märks på siffrorna att topplagen går in med full skärpa o inte tänker kasta bort chansen på första platsen genom att ha en dålig dag på jobbet mot de på undre halvan av tabellen.

Linköpings match mot Pixbo snöade in, Vet inte när de kommer spela den men borde ju vara nu snart då alla ska spela sista omgången den 28. Vinst mot Pixbo så har de ju ett lag mellan sig o det där uschliga strecket igen o det ser ganska bra ut inför sista rundan.
Däremot har de ju spelat dm semifinal mot Fjädern en match de vann med 5-2 och får spela final mot vinnaren i den andra semin mellan Ibf L-Åby.

Dj dm har ju också gått av stapelen i Ödeshög, Var själv inte på plats men var ganska nöjda tjejer på träningen igår som verkade haft tretton riktigt roliga timmar ihop där nere. Vinst mot Boet o förlust mot Åby o sen tyvärr utslagna på mållinjen i semin mot Fjädern tjejerna med 1-2. Nu har vi möts tre gånger o torskat med 2-3, 2-4 och 1-2 tajta tuffa matcher men surt att inte lyckas stå som segrare nån av kamperna när det ändå är så nära.
Den andra semin vanns av Åby som besegrade Finnspång.

På lördag är det ju toppmöte mellan Kfum-Fjädern hmm undrar om några följer den matchen med nåt intresse??
Kommer lite tips inför helgen senare i veckan.

Nu är det sova lite innan skottning av altantak står på schemat IGEN. Borde det inte vara slut på snö snart?? det här får vi för allt tjat om att det var bättre förr då var det minnsan riktiga vintrar med massor av snö. Så alla lova nu att vi aldrig mer säger så för nu vill jag ha vår o sommar istället för denna nya istid som har inträtt utanför mitt fönster. Natti

Vad säger man?

Första tanken är ju när man ser Anjas vurpa att ohh herregud nu slår hon väl ihjäl sig. Andra tanken när man vet att det gått bra med hon är att hon kommer väl aldrig ställa sig i en störtlopps backe igen.
Men vad gör hon dagen efter jo samma backe samma hopp o till slut står hon där med ett brons. RESPEKT. maken till tävlingsmänniska finns det?
Skulle vara skoj om hon o foppa vart ihop o fick småttingar de skulle ju förmodligen bli helt oövervinnliga ju. :)

Inför helgens matcher

Inga egentliga toppmatcher i helgen som ska ställa till det för topplagen i d2, Men det är ju ändå så att de fyra i toppen MÅSTE vinna medans motståndet egentligen inte har nåt att förlora o allt att vinna i dessa matcherna. Så får väl se om det kommer någon skräll som ställer till det för dem som jagar seriesegern.

Solfjädern-Antvarden 9-1
En match som bara ska kunna sluta på ett sätt fjädern tjejerna lärde sin läxa mot finnspång när de tappade poäng tror man går in med full fokus o vinner stort här.

Boxholm-Åby 3-6 Åby är ett bättre lag o vinner här, men inte utan kamp Boxholms tjejer brukar kriga ordentligt på hemmaplan. Håller även tummarna lite för Ronja som bör få besked från Rig nu i dagarna. Vore skoj om vi kunde få in en Östgöte till där uppe(Lina E finns ju där nu) I vilket fall är det stort att bli en av de tjugo som fick åka upp o vara med o kriga om de sex platserna som de tar in i år.

IbfNorrk-Kfum Norrk 1-11 tyvärr så förlust med tvåsiffrigt här, Så stor skillnad är det mellan toppen o botten så denna matchen kan bara sluta på ett sätt även med en mellandag från Kfum sida.

Ibf Link-Finnspång 6-4 Finnspång vet ju att de kan skrälla efter de tog poäng från fjädern så gäller nog för Martin att väcka tjejerna från start här. För får Finnspång en bra start så finns det mycket spring i benen hos deras tjejer. Men tror Ibf tar hand om poängen till slut pga att de är ett klart bättre lag.

Ibf Link föresten gå in på deras damblogg o läs matchreffen där. Riktigt roliga o bra reff skrivna med glimten i ögat o en stor portion humor riktigt läsvärt o roligt.

Om det nu inte var några direkt avgörande matcher i d2 så är det ju precis tvärtom i d1 serien. Från plats fyra ner till plats nio skiljer det bara sex poäng mellan lagen, Och det är ju vad det är kvar att spela om också så då förstår man att varje match som är kvar är hur viktig som helst.

De två lagen som ligger närmast efter Link. möter ju varandra i helgen. Så även vid en förlust för Link så har de ju minst ett av de lagen fortfarnade bakom sig.

Nykvarn som ligger på platsen före möter seriesegrarna Örebro o bör väl inte få med poäng därifrån eller?

Link möter Pixbo på bortais på söndag, Och för att det ska se riktigt bra ut i jakten på div1 kontraktet så är det vinst som gäller. Och det tror o hoppas vi ju naturligtvis på för klart Östergötland o världens största innebandyförening ska ha ett lag i div1. Tror det betydde mycket för nya tränaren "totte" att få se o känna på tjejerna i en riktig match förra helgen så gissar på att de har tagit ett par stora steg framåt till denna matchen.
 

Har inte skrivit så mycket om du serien mest för att jag inte riktigt hinner med att följa den så mycket. Men det är ju jämnt i toppen där också med tre lag inom tre poäng i toppen.

Ibf Link. 35p imponerande målskillnad här 114-23
Westervik 34p
Solfjäderstaden 32p
Är väl de tre som kommer att få göra upp om slutstriden om seriesegern o det blir nog hårt ända in på mållinjen känns det som.

För Mjölbys del är det spelledigt i serien men åker till Ödeshög för dj dm spel på söndagen. Vi har en del tjejer borta på resande fot så kommer bli ett blandat lag från de som har åldern inne från damlaget o vårat flicklag.
Vi hamnade i en grupp med Boet och Åby, Och de två bästa går vidare till semifinalerna. Finalerna spelas ju vid ett senare tillfälle.

Jag själv kommer inte följa med i helgen utan har en helg helt ledig från innebandy uppdrag, Huva stor risk för abstinens och frossa eller?

Helgens bravader

Spenderade fredagskvällen i Ljungsbro sporthall o såg Libk tjejer göra det de skulle o skaffa sig saken i egna händer igen om de ska spela div1 även nästa år.
För motståndet stod Kumla, Som också är inndragna i botten striden o låg aldelles över nedflyttnings strecket alltså en riktigt viktig match för bägge lagen. Tycker det märktes lite spelmässigt också att båda lagen spelade med kniven på strupen, Var ju kanske inte världens mest välspelade match.
Tycker Link. är laget som börjar bäst, Men Kumla gör första målet o efter det är det istället de som har spelövertaget. Lagen följs åt målmässigt upp till 2-2 o båda gångerna är det Link. som hämtar upp underläge.
Ca. halva tredje har gått när Link. tar ledningen för första gången i matchen o kunde pusta ut lite nåt som märktes spelmässigt också tycker jag nog. Riktigt spännade avslutning på matchen o riktigt skönt när 4-2 kommer i slutminuten och Link. går segrande ur kampen.

Totte effekten då? Ja tagg o kämpa insatsen kan nog ingen klaga på här såg ut som tjejerna käkat ganska mycket taggtråd inför matchen. Båda lagen vet att förlust här så ser det riktigt mörkt ut att klara kontraktet brukar ju inte borga för att bjuda på nåt skönspel o det gjorde inte denna matchen heller utan var mer 60 minuter kamp o det var ju Links tjejer som kämpade bäst. Man såg ju att de tränat på ett nytt styrspel som kanske intesatt hundra men det ska det väl kanske inte göra efter så kort tid. Tror de kommer att ha ganska stor nytta av att fått prova nya tränarens ideer i skarp läge o kan ta med de bra bitarna o nöta bort de mindre bra, Det kommer ju att behövas då de ställs mot Pixbo nästa match. Men dit åker de som ett lag som ligger över strecket och som har fått prova tottes nya ideer i en match o det betyder mycket, Tar de sen med sig den fighting spirit de visade upp här så är inte jag förvånad om de åker hem med tre poäng i bagaget.

Lördags hade vi match mot Åby. Var och tittade på dem mot Ibf förra veckan o var riktigt imponerad av det spelet de bjöd på. Vi hade väl inte riktigt bästa förutsättningar inför matchen med en hel del tjejer borta så mönstrar tio utespelare där två av tjejerna gör senior debut.
Vi går ut o spelar ganska aggressivt på bollhållaren o skär av deras passningsvinklar ganska ordentligt o lyckas bra med detta då Åby inte får igång sitt bollrull de hade i deras match mot Ibf. Men trots detta är det Åby som tar ledningen ca halva perren spelad, Vi kvitterar med tre minuter kvar o går till vila med 1-1 alltså.
Ganska rättvist resultat kanske liten fördel kanske åt vårat håll i riktigt heta målchanser men helt ok oavgjort.

Början på andra är den första lik, Men 06:50 in i matchen får vi en utvisning mot oss som resulterar i att vi tar ledningen i numerärt underläge genom Rossa på typiskt Rossa maner.
Tyvärr blir glädjen kortvarig för tjugo sekunder senare är det kvitterat. 
Efter halva perren är det Åbys tur att sätta sig på botbänken o precis när de ska bli fulltaliga så passar de på att ta ledningen till 3-2. Och denna gång är det våran tur att bjuda på ett snabbt svar o kvittera ganska omgående.
Här känns det som Åby börjar få grepp på matchen o ta över lite mer spelmässigt och med tre o en halv minut kvar tar de också ledningen med 4-3. De hinner även med att utöka den till 5-3 innan vi får gå till andra vilan.
Känns som ett rättvist resultat även denna gång då Åby gjorde en lite bättre period än oss o då speciellt i slutskedet på den. Vi gör om lite i uppställningarna o försöker tagga igång oss för att gå ut o göra riktigt bra sista tjugo minutrar o utmana dem om poängen.

Vi får ju en smak start på perren då vi reducerar efter bara 9 sekunder. Efter det står matchen o väger o det är ganska bra chanser åt båda hållen att utöka målskörden. Knappt halva perren spelad så åker vi på en utvisning som Åby förvaltar på bästa sätt o två bollar upp igen alltså 6-4.
Tar time efter knappt 14min. Vi måste flytta upp o kanske spela lite på chans om vi ska kunna ta ifatt detta. Något som straffade sig lite o vi bjuder Åby på 7-4 målet lite snöpligt. Fast vi fortsätter försöka o får till en reducering till 7-5 men närmare än så kommer vi inte.
En match där vi står upp bra mot ett av topplagen igen o åker därifrån utan poäng igen suck. Vi vet att vi kan vinna mot även topp fyra lagen i serien men det vill sig inte riktigt hela vägen för oss o tycker inte riktigt att vi får med oss det liret vi har på träningarna in i matcherna men är ju bara nöta vidare, Trägen vinner.

Söndagens innebandyaktiviteter bestod av Östgöta träning. En träning där vi körde fys tester på tjejerna, idioten gånger två på tid och coopertestet, Vi hade overall utprovning då vi byter märke på denna tills i år. Vi hade även informations träff för spelare och föräldrar där vi presenterade hur vi tänkt oss upplägget för i år o klarade också ut de praktiska bitarna som man kunde undra över.
Riktigt bra tider på fysen o hoppas ni fick med nåt matnyttigt från infon också. Kändes ganska viktigt från våran sida att få presentera lite om hur vi tycker o tänker i de olika frågorna i alla fall.
Nästa samling är den 28/2 o då börjardet på allvar känns det som o nu börjar jag känna mig riktigt taggad att få komma in i het luften med det sköna gänget tjejer som vi fått ihop.   


Coachprogram

Har kommit i kontackt med ett par killar som håller på att utveckla ett coach program för inne bandy. Funkar som lite bollplank åt dem då de är aktiva inom handbollen o inte har nån egentlig innebandykunskap.  Verkar hur intressant som helst känner att jag själv blivit dålig på att samla statisk. Men ännu sämre är man på att ta tillvara på statisiken o följa upp den. Och att kunna presentera den på ett sätt som är givande och lättförståligt för mitt lag så de kan ta med informationen o omsätta den till praktiken, Detta tror jag kommer att underlättas väldeliga med detta programmet. Bra också att finns inget tvång att föra all statistik utan vill man koncentrera sig på bara en detalj så går det bra, Eller om man har lite större resurer o vill föra statistik på allt så går det, Går mao att använda på väldigt olika nivåer.
Går allt som det ska så finns en demo version att beskåda på tävlingskonferansen.

Viktig kväll!

För Libks tjejer i kväll. Så här innan matchen verkar det ju som att tränarbytet har gett önskad effekt o låter som det varit kanon tagg på träningarna. BRA för i kväll är det lite vinna eller försvinna.
Vid förlust så känns det ju som att uppförsbacken är väldigt väldigt brant, Däremot vid vinst i kväll så kan man ju återigen vara ovanför strecket o ha saken helt i egna händer.

Vänersborg möter ju Surte samtidigt i kväll o där hoppas vi ju att Vänersborgs tar hem seger. Skulle så vara fallet o Libk brudarna gör vad de ska så har man ju Marstrand, Surte och Kumla bakom sig.
I morgon möter Nykvarn- Köping. Ett försvagat Köping som tappar sina duktiga tvillingar slutet av säsongen, Men hoppas o tror att Köping knyter nävarna o går in o ska visa att vi är minnsan ett bra innebandygäng även utan dessa två o går in och tar hand om poängen i denna matchen. Blir det som jag hoppas så har ju Libk även Nykvarn efter sig i tabellen.
Som sagt en viktig kväll o jag tar ju mitt ansvar som Östgötte o sitter på läktaren o hejar naturligtvis.

Div2 inga egentliga toppmatcher som ska ha nåt med seriesegern att göra egentligen om inte nåt av oss lag utanför de topp fyra platserna som gör upp om seriesegern lyckas skrälla.

Antvarden-Ibf L 3-6 Antvarden hemma starka, Ibf tyckte jag såg lite segt ut förra helgen mot Åby, Skrällvarning? Nej trorts detta så räcker inte anvarden till här.

Åby-Mjölby Tyvärr inte bästa förutsättningarna för våran del, Får ihop tio utespelare varav två är från f96 laget. Åby såg riktigt heta ut förra helgen mot Ibf. Lätt hemmaseger? Kan dem glömma vi åker dit med innställningen att vi vill ha poäng med hem :)

Finnspång-Ibf N 6-1 Finnspång är ett bättre lag o vinner klart.

Kfum N-Boxholm 6-1 Boxholm räcker inte till här, Kanske att man gör mer mål än jag tippat om fröken Hector vaknat på rätt sida men ganska behaglig vinst för hemmalaget.

Nästa egentliga topp match är inte förrens den 27/2 då Kfum N möter Fjädern  fram tills dess gäller det mer för topplagen att hålla skärpan uppe o inte ha några dåliga dagar på jobbet.

Östgöta träning på söndag, Förbundet önskar ju att vi ska genomföra fys tester så det blir det på söndag.
Samtidigt passar vi på att prova ut våra nya overaller, Och kör informations/frågestund med spelare o föräldrar.
Sen som det känns börjar vi på allar den 28/2 då vi börjar träna ihop oss o även börjar nöta in hur vi ska spela i år känns bra o känns som  nu vill man komma igång på alllvar med det laget.

Stor rörelse

Bland Östergötlands damlagstränare har det varit i år. Känns som det varit samma ansikten som stått på coachbänkarna till Östergötlands damlag väldigt många år nu. Men nu börjar det tydligen röra runt lite.
förra säsongen så tog:

Göte över Berg då Steve fick gå.

Martin S tog över Ibf Linköping

Steve tog över Mjölby då jag tackade för mig

Åby tog in en ny tränare(kommer inte på hans namn nu) som inte kunde fortsätta tack vare arbetssituation.
Denna säsongen så:

Steve bröt med Mjölby gick till Husqvarna för ett kort tag o står nu på boxholms bänk.

Jag tillbaks i Mjölby som lite nödlösning för det skulle bli nåt lag där.

Råger G. Gick in på Kfums bänk med ca halva sessen spelad.

Erik avslutade f sm och gick direkt in hos Åby då Johan Ö fick förhinder pga jobbsituation.

Göte får gå med tre omgångar kvar o ersätts med Libks förra herrtränare "totte" som ska försöka greja div1 kontraktet kvar.

Och om man ska lyssna på allt löst skvaller(vilket man så klart inte ska eller) så verkar det ju bli en hel del
omkastningar till nästa säsong med. Silly season verkar ha startat nu.
Undrar om inte detta ändå är ett tecken på att daminnebandyn tagit ett steg framåt i Östergötland o man känner att man måste öka även tränarkvaliten och få in lite nya ideer i våra damlag för att hänga med topplagen i serien.

Ibf l-Åby 7-6 SD

Jag tippade 6-5 Sd, Ganska nära alltså. Var en rolig match att se som verkligen svängde åt båda hållen.
Åby börjar klart bäst vinner första perren med 3-0 o Ibf ser lite sega ut, Nåt som verkligen inte Åbys tjejer gör utan där finns hur mycket energi och vilja som helst.

Efter styva 7 minuter in i andra blir det spel fyra mot fyra o det tar Ibf tillvara på o reducerar. Men när lagen fått in sina spelare så hittar inte Åby riktigt in i det fina spelet igen som de presterat tidigare utan nu är det fördel Ibf på banan. Och  på mindre än en minut så går man från 1-3 till 4-3. Kändes som det hängde lite i luften att de skulle få utdelning då de spelat upp sig o Åbys tjejer inte riktigt kom rätt efter fyra mot fyra spelet. Erik tar time o lugnar ner sina styrkor o pratar dem rätt igen o perren slutar 4-3 i Ibf favör.

Tredje blir en jämn tät kamp där Åby kvitterar efter någon minut, Ibf tar genast tillbaks ledningen. Och 5:25 in i perren är det åter kvitterat. Båda lagen skapar farligheter men tycker nog det är Åbys tjejer som gör det bäst o är också de som gör nästa mål o tar ledningen med 6-5 efter ca halva perioden. Har fortsatt känsla av att det är Åbys tjejer som gör det lite bättre men nästa mål blir Ibfs genom ett frislag som såg lite lustigt ut mitt i slottet o oavgjort 6-6 står det på tavlan när ordinarie matchtid är slut.

Vi spelade ju också sudden mot Ibf o då gick det undan men nu hade de än värre bråttom o bara 15 sekunder in i förlängningen så avgör Malin Y.
Riktigt besvkna tjejer hos Åbys tjejer o jag förstår dem. Sett över hela matchen så förtjänar de tre pinnar efter denna insatsen, De kom lite fel efter dubbelutvisningen o det tog Ibf vara på men förutom den perioden så tycker jag att Åby gör en bättre match.
Är ju kul att se första linan Bagge,Frölander och Bergtröm trumma på i matchen, Som gjorde Åbys fem första mål

Vi ska ju upp och möta Åby på Lördag o vi får göra en bra kamp då för att  få med några poäng till Mjölby, Brukar alltid vara roligt att möta Åby då det brukar bli täta, tuffa matcher o det blir nog så på lördag med hoppas jag på.

Kfum N. avgjorde mot Finnspång redan i första då de gick upp till 6-0 o kunde sedan vinna matchen med 9-1.

Fjädern fick en enkel resa mot ett Boxholm utan Ronja H. Trodde ju att Boxholm skulle bjuda upp på hemmaplan men enkel Vinst med 8-1 för Fjädern alltså.

Fyra lag har fortfarande chansen till serie segern med en fördel Kfum som är enda laget som har avgörandet helt i egna händer.

Jaha det börjar tydligen bli dags att börja tänka på vad man vill göra innebandy mässigt nästa år tydligen. 


Tre

Poäng kändes som prio nr ett denna matchen, Men som ni har gjort på träningarna på sistonde så trodde jag det skulle bli åka av ordentligt denna match.
Kanske var det så tjejerna med trodde + lite underskattning för första perren är långt långt ifrån vad vi kan.
förlorar den med 0-1 och tanken innan Antvarden får in bollen i sista minuten är faktiskt från min sida att hoppas de gör ett för då släpper det.
Och det gjorde det väl lite kanske för andra vinner vi klart. Blev bättre ju längre matchen gick men aldrig riktigt bra spelmässigt.
Lustig tanke jupp jag vet men vi går inte in med full fokus o 100% innställning från start här o inte kan jag skälla på dem på plan när jag känner att jag själv inte heller gör det utan mer fokuserar på hur vi spelar än vad det står på resultat tavlan.

Underskattning/Övertändning/Ville för mycket/Svårspelat motstånd ????
Skitsamma vi visar idag att är inget snack om var poängen ska gå efter första perren o det ska vi ta med oss är en styrka att inte lyckas göra det bästa ifrån sig men ändå gå därifrån med alla poängen.Vinst 6-2
Jag har hunnit hem tagit ett glas rött sett en film med frugan o nu hägrar sängen blir Wirre expo i link+ party i morgon sen räknar jag med att vara i Kärnahallen på söndagen Ibf L-Åby.
God natt världen :)

Rekord

På antal besökare på bloggen, Får man väl tacka Göte för :)
Fjädern pinkade in lite revir inför slutspurten av serien när de gav Kfum Norrk. respass från Dm i går genom att vinna på bortaplan med 1-3.

Två bra träningar i veckan vi har haft lite extra fokus på avslut på sistonde, Vet inte om det var det som märktes igår eller om det bara var tjejerna som var på målhumör ändå för det hängdes väldigt mycket kassar igår.
Bla. fyra mål på Erik på bara två o trettio på klockan, När hände det sist du Erk även på en herrträning ?
Skoj också att se att det kommer ner ett par ur herrlaget på eget bevåg o hoppar in o tränar med oss, Bra hjälp med att höja pulsen på våra träningar så kom gjärna tilbaks.
Nu dags att åka jobba sista natten sen äta taggatråd tills Antvarden kommer på besök i våran hemmaborg i morgon kväll. 

Antvarden hemma på Fredag.

En match som vi vill ha revanch i då vi förlorade mot dem på bortaplan efter en mindre bra match från vår sida. Så hoppas o tror att det är ett taggat Mjölby på plan när domarna visslar igång oss 19:30 i Lagmanshallen på Fredagskvällen.
Detta är en ganska viktig match för oss om vi ska kunna hålla våran plats mitt i tabellen, Både Finnspång o Boxholm trycker på bakifrån o har nog inget emot att byta plats med oss.
Målsättningen var ju från min sida att slå oss in bland de fyra topplagen. Något som det behövs ett mindre under om vi skulle reda ut nu med 12 pinnar att spela om och 9 upp till fjärde platsen+ att vi har en mer spelad än tre lag över oss. 
Vi har inte lyckats trots ganska bra spel få med oss poängen av de fyra lagen som ligger före oss i serien främst känns det som vi gjort lite för lite mål framåt, Försvarsmässigt är ju klart att man inte är helt nöjd med alla bollar som vi släppt in men tycker nog vi ligger ganska rätt i innsläppta mål.
Nä nu lägger vi fokus på att avsluta serien på ett bra sätt vilket borde räcka till att behålla den plats nr 5 som vi ligger på just nu.

Övriga matcher i helgen:Nu är det måste matcher varje match för det lag som vill klara sig hela vägen till kvalet.

Finnspång-Kfum Norrk. 3-9 Normal matchbild så ska inte finnspång räcka till här. Ganska behaglig vinst här.

Boxholm-Solfjädern     4-6 Tror Boxholm bjuder på en bra kamp men inte räcker hela vägen fram.

Ibf L-Åby   6-5 SD  Helgens toppfight kan bli hur roligt som helst har tänkt att försöka hinna med o se den på plats. Tror Ibf är starkare laget men Åby krigar till sig en pinne.

Träning i dag sen vila o tagga inför fredagen. 

RÄTT ELLER FEL ?

Linköpings Ibk har sparkat sin huvudtränare Göte Rosth och ersätter honom med förra årets herr tränare som går in och tar över med omedelbar verkan.
Rätt eller fel?. Som läget är just nu med bara 9 poäng kvar att spela om och är inte säkert att det räcker för att klara kontraktet även om man lyckas ta alla de poängen, Så lutar det åt att jag tycker det är rätt beslut.

Detta tycker jag helt utan att förringa något av Götes innsats. Göte är ju en gammal innebandyräv med väldigt lång erfarenhet. Utan att jag tycker så beror på att i detta läget kanske man får chansa lite, Få en nytändning som kanske en ny röst på bänken kan åstadkomma.
Att match coacha sitt lag handlar ju väldigt mycket om att känna sitt lag veta vem det är som man kan luta sig mot när det blåser motvind, Veta vem det är som höjer/sänker sig när man ligger under i slutminutrarna, Veta vem som tar tag i bollen och lugnar ner det där ute när det behövs mm.
Tror inte det finns tid till att lära in detta eller att spela in ett nytt spelsystem så i detta läget är det viktigt att behålla de andra ledarna o folket runt laget och att de som verkligen känner tjejerna bäst också tar ett steg framåt och hjälper till med det de kan bidra med. Sen att den nya rösten på träningarna o matcherna kommer med lite nya innfallsvinklar o ideer, Och med ny energi framfört allt.
Viktigt att hitta vi känslan nu där alla drar åt samma håll. Chansen att klara kontraktet finns där så TA DEN.

Rätt eller fel?. Varför har man väntat tills man sitter med kniven mot strupen? Har man gått o trott att så klart fixar man kontraktet nu när man möter de tre bottenlagen på raken?
Om man agerat tidigare kanske inte att sparka någon utan att ta in ett bollplank till ledarna nån som ser matcherna från läktaren med nya ögon kanske.
Nu har ju inte jag en aning om hur man agerat från sportkommite och styrelse utan detta är ju bara lite tankar och funderingar från min sida.

Hoppas verkligen att de får ihop det och reder ut detta nu. Känns som Göte o Nille fått ihop ett stort gäng tjejer med en massa innebandy i sig som vore riktigt tråkigt om de splittrades pga av att de inte skulle klara av att behålla div1 kontraktet. Östergötlands damer går framåt hela tiden o länet behöver minst ett div1 lag gärna två efter avklarade kval uppåt. 
Och för Götes del antar jag att det finns en del klubbar som håller på som bäst med att planera ledarstaben inför nästa sesse som hajade till och började kolla upp hans tele nr. Känns ju som man inte behöver vara sysslolös om man vill träna damlag.
 

RSS 2.0