De röde fortsätter

Efter en första perre där vi kanske lite känner av varrandra o det inte är något vidare lir åt något håll så står det 2-2 på tavlan detta är vi absolut inte nöjda med och försöker väcka mina röda genom att gå ner i folk o visa att nu behöver verkligen visa att man ska vara på plan.
Får absolut önskad effekt på det för i andra så stänger vi matchen. Vinner perren med klara 3-0 o vi på coach bänken kan andas ut för här tycker jag nog att mina tjejer visar att de är det bättre laget. Och vissa av bytena de gör när de går för fullt (för var så denna match att man inte gjorde det) så var det bara ett lag på plan.
Tredje försöker Boxholm med nytt försvar o ändrad taktik men nu har de röda bestämmt sig o då är det inte mycket Boxholm har att sätta emot.
Tredje blir spel åt ett håll o där kommer nog lite av vår oförmåga att få bollen hela vägen i mål som kommer tillbak för känns som vi borde kunnat gjort väldigt många kassar på de chanser vi skapar.
Går upp på folk igen i andra o skickar in hela gänget i tredje, Skönt att mina unga tjejer går in o visar att de vill vara på plan tror det var lite premiär nerver där i första perren.
I stort sett väldigt nöjd coach finns jätte mycket positiva bitar att sortera ut o ta med till framtiden.

11-7 slutade det i Kfum:s favör i matchen mot finspång, Lustiga siffror enligt mig trodde ju att det skulle bli en jämnare match för jockes tjejer denna helgen.
Men inte fasen trodde jag att Kfum skulle släppa in 7 bollar o göra 11 framåt men jaja utan att sett matchen så gissar jag på att det var tuta o kör.

Ska ner o kolla in duktiga mjölbys  p96 spela match om nån timme tänkte även om tiden räcker åka in o kolla Libk:s hemmamatch i morgon.

Vart ju pubafton efter matchen igår o efter det ett glas rött hemma hos lilla mamma så är man allt lite seg i dag men är väl dags att börja skaka igång kroppaskrället för har en båt som ska test köras, vinterpuckarna ska på bilarna, diverse städ står på schemat o se till att laga till nån kulinarisk höjdpunkt till lilla sambon som har jobb helg, Undrar om det inte är läge för att starta grillen o lite rotfrukter i ugnen med en god peppar sås ;)

Tippar lite

Två fredagsmatcher: Kfum- finspång Tror Jockes tjejer får lida nederlag även denna helgen, Men blir betydligt jämnare match än förra helgen. KFUM VINST 6-4

Solfjädern-Boxholm: Tippar jag ju inte resultat i men Boxholm kommer ju komma med bra självförtoende efter vinst mot Åby förra helgen och vill säkert fortsätta med att skrälla även mot oss då vi ändå får ses som favoriter i denna matchen, Gäller att vi inte underskattar dem utan kommer helt fokuserade o taggade för så mycket skiljer det inte mellan några lag i serien att man kan gå på halvfart o ändå bärga poäng.

Lördag: Åby-Libk U Med tanke på hur det såg ut förra helgen så borde man kanske tippa säker borta seger här men undrar om inte Åby lyckas streta emot ändå. Gissar på delad poäng o Åby kniper extra pinnen i sudden.
ÅBY SD VINST 5-4

Måndag: Riktigt tungvikts möte här med två lag som verkligen slåss om kvalplatsen. Tror på en tät jämn match där ändå Mjölby går segrande ur denna kampen på hemmaplan där de brukar vara väldigt svåra att komma till tals med. MJÖLBY VINST 7-5.

Där var helgens matcher tippade så nu har ni ju järnkoll på hur helgens kamper kommer att sluta.
Tror jag ska försöka närvara o heja fram länets div1 lag på söndag när de spelar på hemmais. Tror även jag ska skolka från måndagsträningen o scouta Mjölby-Ibf matchen är ju inte så långt kvar innan första tredjedelen av serien är färdigspelad o vi möts igen.

Fjäderns Du lag åkte med väldigt starkt lag till Åtvidaberg o tog en klar seger 12-1. Var ju sen borta match och vart lite för sent för de unga tjejerna i flicklagen som brukar spela här så var tvungen att släppa ifrån mig d2 tjejer till den matchen och då vägde ju Åtvid ett snäpp för lätt här.

Hörde att Östra sätter käppar i hjulet för Ronja att spela innebandy med att sätta en prislapp på 10 000:- för att riva hennes kontrakt. Tycker det är för jä... dåligt hade väl kunnat förstå det om hon blivit värvad eller skulle bo kvar i Jönköping o kanske gå till nån annan konnkurerande klubb.
Men här flyttar hon ju hem igen obyter hon både län o serie, Ronja är 16 år en talang som absolut inte ska sitta på läktaren o titta på när de andra spelar utan hon ska finnas på planen även om det nu tyvärr blir i en konkurent klubb till oss, Hoppas det löser sig på ett bra sätt till slut.

Dags att hoppa in i bilen för avresa till Motala o ett sista tränpass inför morgondagens drabbning.

Skrällhelg

Ja det får man nog ändå kalla några av helgens resultat, Var ju lite inne på att jag trodde Steves brudar skulle göra en bra match mot Åby men inte räcka hela vägen. Men fel fick jag då Boxholm var de som tog tag i taktpinnen o var aldrig i underläge under matchen vinst med 6-4 starkt jobb av boxholm men undrar också lite hur dagsformen var för Åbys tjejer den har ju pendlat ganska ordentligt tidigare.

Sprang på Steve när han pustade ut efter herrmatchen mjölby-boxholm o frågade hur det gått och han undrade varför jag såg så förvånad över resultatet, Så för dem var det kanske ingen skräll.
Noterbart är också att Boxholms tjejen Kristin Karlsson född -93 leder poängligan på 13 pinnar, Starkt att toppa den tabellen är det månne som så att boxholm håller på att få en ny Ronja hector?.

Kändes ju som en storskräll när man såg att Ibf L "bara" vann i sudden 3-4 mot Libk u som genom detta fick årets första poäng. Men tittar man på laguppställningarna så saknas Yngvesson i Ibf medans Libk fyllt på med bla duktiga Orrebrink. och då kanske inte skrällen var så stor hörde också att Martin i Ibf trodde det var mer lag som kommer att få problem med den uppställningen Libk hade mot dem. 
Var ju inne på det när jag tippade serien att risken/chansen finns att det tillkommer tjejer till Libk som kanske vill upp i deras div1 gäng o får ta vägen genom våran serie. Så vi ska nog inte räkna bort dem trots den tunga innledningen de haft.

Mjölby-Kfum var jag bara en boll ifrån att sätta resultatet som blev 7-3 och en ganska behaglig vinst för Mjölby där man var uppe i ledning med 6-0 efter två perrar o matchen var avgjord. Mjölby fortsätter imponera stort.

Våran match borta mot finnspångs var ju vad man kan kalla måste match bara seger räknades men riktigt skönt att vi äntligen får lite utdelning på de chanserna vi skapar.
Gör ingen bra första period egentligen men vinner den ändå med 3-1 och det ska vi nog vara väldigt nöjda med för som sagt ingen bra perre från de röda.

Efter en liten uppstramning i paus så kommer vi ut och verkligen lirar innebandy på bästa sätt, Här hänger inte finspång med alls och vi kan dra ifrån till 9-1 o vinner alltså perren med hela sex bollar.

Pausen denna gång pratades om att bryta trenden med att göra svaga tredje perioder när vi är i ledning, Att gå in och behålla fokus alla 60 minutrarna.
Något vi inte riktigt klarar till att börja med men en time out o lite prat så höjer vi oss igen o vinner sista med 4-1.

Totallt sett en nriktigt bra innsats av mina röda tjejor där man hittar mycket positivt att ta med och framför allt att vi inte bara skapade lägena utan även satte dem
Nu laddar vi om tills Fredag kväll då Boxholm kommer på besök i sporthallen, Gäller att komma fullt tagg o 100% innställning så ska vi försöka förhindra Steves tjejer att skrälla två helger på raken :)

Vårat du gäng hade det tufft när Ibf kom med nästan samma gäng som spelade d2 matchen mot Åby. Årets första förlust med 5-12 Men vi tar nya tag där redan på Onsdag då du åker till Åtvidaberg för bortamtch.
 
Min coach kollega i fjädern herr hade en tung dag på jobbet i helgen med 17-1 förlust, Jobbigt men är riktigt kul att se deras måndagsträning där hela gänget är där o tränar o kör så det ryker, Tyder på styrka som grupp och kan man behålla den innställningen kommer det där att sluta med nåt bra där bara de får lite mer tid på sig.
Jocke tror på vändning redan nu på söndag så lycka till nu grabbar.

Var väl allt för idag kommer väl med lite tips o tankar inför helgen senare, Och lite extra spännande blir det med toppmöte i helgen när Mjölby tar sig an Ibf L. Tror det blir en gubbakvart på soffan sen jobbe :) 

 

Fredagsmys

Sitter hemma o softar fredagkväll med två av grabbarna med lite mys, Sambon spenderar kvällen med den tredje inne i Link. på ösgöta träning.
Har varit en ok tränvecka för fjäderntjejerna känns det som, Lite sjukdomar som härjar o lite tjejer på resande fot har väl inte gjort det till nån optimal tränvecka men det vi gjort har ändå kännts rätt ok.

Glömde ju rapportera om Du gänget förra helgen som skötte sig fantastiskt bra mot ett lite "toppat" mjölby med Karro holm,Hanna berkvist och Pollan bla. 6-6 mot det gänget måste anses som mer än ok resultat av våra röda brudar.
Noterbart där är väl 5 kassar av Nellie o samtliga fem assisterad av Ann skönt där ca skillnad i ålder mellan dessa två är väl styva 30 år och spelade senior matcher är 0 jämfört med tvåmiljoner fyrahundra tusen ca.
Är det inte precis så vi ska använda detta med Du serien till tjejer som kanske inte riktigt vill satsa fullt ut ihoblandat med nästa generations damstjärnor + att skadade sjuka tjejer som varit ifrån ett tag har chansen att komma upp i matchtempo igen o komma förberreda till d2  serien igen.

Var ju även o kollade Fjädern-Mjölby herr o hoppsan vilken inledning de röde fick efter sex minuter så stod det 4-0 på tavlan o mjölbys grabbar höll fortfarande på att snöra på sig skorna.
Här trodde man nog att det var time out läge o stora ord läge från Ryden men han kastade om och in bänken o stoppade blödningen medans spelet gick vidare.
Andra o tredje hade mjölby lärt sig stoppa Fjäderns uppspelsvägar (ganska likadant som de stoppade oss i dammatchen tredje perren helgen innnan Wurre på coachbänken där med) .
Andra o tredje kändes faktiskt som Mjölby hade bra koll på o tog bort det fjädern gjort så bra i första samtidigt som man spelade enkelt o fick utdelning.

Mjölbyseger 4-5 Rättvist? Vet i sjutton med den början när man helt snurrade upp dem i början men faller ihop i de sista perrarna så kanske en delad pinne här hade känns som mest rättvist.
Kommentar från Wurre när jag sprang på han tisdags efter den matchen: Fan de var ju lite bättre än väntat.

Helgen som kommer så väntar sista båtmecket o är det inte för kallt räknar jag nog med att lägga i o provköra ÄNTLIGEN innan vi vinter koncerverar den o ser fram mot en bra båt  sommar nästa sommar.

Räknar med ett kolla in stekhet herr derby Mjölby ibf-boxholm i lagmanshallen i morgon, Extra bonus är ju om Martin står från start vet att minst är han med på bänken iaf.

Söndag är ju lite kämpigt för de röda tjejorna då alla gäng är igång samma dag Flick a, flick b, du och d2 men ser väl ut som vi löser även detta med lite god vilja.

Helgen som kommer är nog som förra helgen att det är ganska väntade resultat att vänta jämnaste kampen blir Mjölby-Kfum men tror nog ändå Mjölby är det starkaste laget MJÖLBYVINST 7-4

Boxholm-Åby  Steves brudar gör en bra match o håller ner siffrorna på hemmaplan men räcker ändå inte riktigt till ÅBY VINST 4-2.

Libk u-Ibf L libk stod ju upp bra mot Mjölby förra helgen förlorade med uddamålet. Men i linköpingsderbyt väger de nog snäppet för lätt ännu IBF VINST 8-1

Finnspång-Solfjäderstaden Tippar inte egna resultat, Gäller att de röda kommer med ödmjukt hjärta o taggade ben. Skiljer inte så mycket mellan några lag i denna serie så man räknar in några poäng o ställer ut skorna innan matchen är färdigspelad.
Bra innställning o vi jobbar vidare på inslagen linje + att de sista fem procenten börjar släppa så har jag gott hopp om att ha ett leende även på söndag kväll.

Tränmatch bokad 18/11 hjälper vi Östergötlandss stjärnor i f15 höja tempot, Blir ju skoj när Eve o Sara kommer ha "fel" färg på tröjan.

Hu vart ett långt innlägg men var väl det mesta om det bäst tror jag seeeee you

Som väntat....

hamnade poängen i d2 i helgen som var. Inga skrällar alltså.

Libk u-Mjölby 3-4 Oväntat små siffror här, Trodde nog på betydligt större segermarginal till mjölby.
Kan ju ha lite med att göra att Hanna,Karro,pollan och Jonna redan hade en match i benen då de varit o lirat du match tidigare på dagen.

Åby-finnspång 8-0 är ju klara siffror starkt ändå att hålla nollan Finnspång har ju ändå ett par tjejer som brukar kunna hitta nätet ett par gånger även mot bättre motstånd.

Ibf L-Boxholm 7-2 ganska väntat resultat här.

Solfjäderstaden-Kfum N 6-4 I våran match så gör vi vad vi ska i två perioder o spelar stundtals riktigt bra har två noll efter första perren o det hade nog kunnat vara nåt mer där.

Andra blir snäppet ännu bättre från våran sida och vi går upp o leder som mest med 6-1 men får en reducering mot oss i sista minuten så 6-2 står det på tavlan efter två perioder.

Känns lite som matchen är avgjord efter två o det tyckte nog de röda tjejerna med för vi gör ingen bra avslutning på matchen. Kfum reducerar i början på perren till 6-3 o resten av perioden blir ingen välspelad historia från våran sida där vi inte tar jobbet riktigt fullt ut och spelar ganska slarvig innebandy.
Kommer en reducering till aldelles i slutsekunderna till 6-4 som också blir slutresultatet.

Sammanfattningsvis så en helt ok innsats med bra lir i två perioder där vi stänger matchen sen gör vi inte mer än vi absolut måste i tredje och det blir aldrig nerv i matchen utan känns som vi har ganska bra koll på läget även i tredje. En liten ovana där som vi skaffat oss att slå av på takten Hmm inte riktigt bra det där kan straffa sig i jämna matcher så det ska vi försöka jobba bort.

Detta märks ju också på målskillnaden där vi har tre vunna o en sudden förlust och har gjort 16 bollar framåt och släpptin 12st. 4 Plusmål är ju väldigt lite med de resultaten men då ska man ju komma ihåg att vi har haft alla topplagen som motståndare här inledningsvis och nu ska vi ha lite "lättare" spelprogram.

Vi behåller första platsen i tabellen men i detta skede betyder det inte nåt speciellt serien har precis börjat och det kommer säkert bli att topplagen kommer byta poäng med varandra här framöver, Men är ju riktigt skönt att kunnat börja serien med den tuffa innledningen vi haft på detta sättet.

Libk i d1 åkte på sin första förlust när de åkte till köping i helgen. En på pappret riktigt svår match men verkar som Libk klarat den uppgiften ganska bra tills 6min. kvar då man var i ledning 6-4 som man tyvärr tappade till förlust. Surt men verkar ändå som david o Nilles brudar går mot en bra säsong i år o ska slippa botten placeringarna i år.


Helgen som kommer

Det ser ut som det är ganska lättippat var poängen ska hamna denna helg, Är väl bara våran match som på pappret borde vara jämn men tippar väl lite resultat.

Libk u-Mjölby 2-9 tror det är ett heltaggat revanchsuget mjölby efter förlusten mot oss sist och det får Libk lida för storseger för Mjölby.

Ibf L-Boxholm 6-2 Ibf är ett klart bättre lag o gör vad de ska denna matchen vinner ohotade.

Fjädern-Kfum tippar inte egna resultat men tror det kan bli en jämn tuff match, där jag naturligtvis hoppas o tror på att poängen stannar i Motal.

Åby-Finnspång 11-1 Ryktet säger att Finnspång har folk borta o egentligen vill flytta denna match men fått nej av Åby, Och då blir det nog en jobbig dag för Jockes tjejer storvinst för Åby.

STORT Grattis säger man till Martin stolt vi har fått en Ösgötalags kille inom husets väggar, Så nu får man väl börja kolla lite boende uppe i Karlstad under Sm helgen.

Snart dags att hoppa in i bilen bege sig till Motala för att kolla in Fjädern-Mjölby herr mötas. Två lag som har tre matcher vardera utan poäng så kan nog bli en riktig het match i kväll.
Tyvärr kommer jag inte kunna vara med på du matchen i morgon även den mot Mjölby men hoppas o tror på att våra tjejer försvarar de röda färgerna väl.
Sen smäller det klockan 17 00 på söndag i sporthallen fjärde toppmatchen på raken Fjädern-Kfum N.
Hitills bra spel i tre matcher utan att riktigt få till de sista fem procenten nämligen målskyttet hoppas det börjar släppa lite redan nu på söndag samtidigt som vi kan behålla spelet vi haft så tror jag på ett bra resultat även den matchen.
Trevlig helg på er så kommer det väl lite referat o tankar framöver.

JUST DET

Vi leder ju visst serien glömde jag ju skriva :)

Bra helg

En bra dam helg för Fjädern d2: Klarade ju den svåra matchen Mjölby borta.
Du: Inledde seriespelet på bästa sätt med seger över Libk u på ett väldigt studsigt ryds golv, men trots detta lirade man riktigt bra innebandy o tjejerna vinner välförtjänt trots att vi väldigt svårt att få bollen hela vägen in i mål.
Båda flickor a+b vann sina matcher så vart full pott på damsidan.

Fjädern herr har haft en tung innledning med tre raka förluster inledningsvis men Jocke o killarna rapporteras vara med i matcherna och har ju ganska mycket nytänk i det laget som säkert tar ett tag att sätta så tror på att vändningen är nära nu. Har inte lyckats hitta tiden att själv se nån av deras matcher men som det ser ut på träningarna så är det hårt jobb o full fart på ett riktigt taggt gäng så kan nog bli hur spännande som helst på fredags kvällen då det är derby time med Mjölby på besök.

D2 serien har ju hunnit spela tre omgångar nu och finns ju lite att höja ögonbrynen åt när man tittar på den.
Mjölby uppe på andra plats är väl kanske inte en av dem de är bra i år o bättre blir de när Ronja o Nadine tillkommer. De blir farliga o en riktig utmanare till topp platserna i år.

Boxholm går lite bättre än vad jag iaf hade väntat mig, Starkt med tanke på hur mycket tjejer de tappat blir det fyra eller fem tjejer som går till mjölby? Denna början stärker nog Steve unga gäng men tror inte tiden talar för dem utan tror att vi kommer hitta dem långt ner i tabellen till slut.

Åby blir jag inte riktigt klok på kollade deras första match o det såg segt segt ut, Mot oss vinner de i sudden efter att långa stunder varit ordentligt illa ute. Sen vevar de till kfum med 10-4 på bortaplan Hmm känns som det kan gå hur som helst för detta gänget i år tror Camilla med div1 rutin o lång erfarenhet blir viktig hos dem i år. men halva tabellen o uppåt bör de väl hamna ändå.

Kfum såg ju ut att ha det tungt på försäsongen har ju fått in nån mer tjej sen dess Emma Lundin bla som både är en grovjobbare men kan göra det där lite extra, Riktigt viktigt tillskott. Men tror ändå det blir svårt för dem att kriga med toppen i år.

Finnspång var ju nära att ta poängen mot boxholm men tappade matchen i sista perren, Tog sen en lite överaskande seger mot Libk u. Men kommer nog att få kriga om de tre sista platserna.

Överaskande svagt har Libk u börjat serien, Där man ändå har mött två av de lagen jag tippat på de sista platserna. Vet att de kom igång sent med det laget o tror nog de iaf ska klättra lite uppåt i tabellen o slippa sista platsen där de för närvarande parkerar.

Libk div1 har ju fått en smakstart på året med tre raka även att det verkar som de inte ännu presterar på toppen av vad de kan. Så fortsätt så så slipper det ju bli så spännande i slutet på sässen som det vart förra året. 

TJOHOOOO

Tre sköna poäng och serieledning

2010-10-09:

För min del kan man ju säga att det var bortamatch hemma.

Mjölby i lagmanshallen är aldrig en lätt uppgift och det vart det inte heller delvis.

För första halvan av matchen så kändes det ändå som detta skulle bli en ganska lätt uppgift medans andra vart en riktig rysare onödigt spännande.

 

Första perioden är klart vår och det borde stått mer än 0-1 på tavlan, Vilket vi gjorde genom Eve snyggt assisterad av Kuosmanen.

Här får man nog säga att Ylva i Mjölby målet håller dem kvar i matchen.

 

Men är kanske början och halva andra perioden då vi verkligen borde punkterat denna tillställningen. Och det trodde nog jag och alla röda tjejer att vi gjort också när vi går upp till 0-2 genom Becka i början på perioden och sen 0-3 ungefär halvägs i matchen genom Eve:s andra för dagen.

Här slappnar vi av en aning samtidigt som Mjölbys tjejer griper efter det sista halmstråt. Och när hemvändaren Karro trampar in o reducerar till 1-3 så får de ju luft under vingarna och verkligen trampar på.

Här är vi verkliigen illa ute ett längre tag där man är glad att man har Elon i kassen som ser till att vi går till vila med två bollars ledning.

 

Tredje tycker jag vi tar tillbaks taktpinnen utom för ett par tillfällen då vi hamnar under ganska hård press och har väldigt svårt att komma ur den. Tror inte riktigt vi är framme där vi vill vara försvarsmässigt o kan känna tryggheten i trängda lägen framför egen kasse.

Är väl vi som skapat bäst lägen i perioden men mållöst ända tills knappa 15 min hade gått då vi får chansen att spela pp. Nyman med instick o Becka krigar in sitt andra för dagen 1-4 på tavlan.

Väldig snabb replik av mjölby med ett mål som blir godkännt även att spelet är avblåst men lik väl står det 2-4 på tavlan.

Och med styvt en o halv minut kvar så får Mjölby ett till lite lustigt mål tror inte Elon är helt nöjd med den men skönt att hon har massor andra att glädja sig över 3-4.

Blir en riktig rysare sista minutrarna där Mjölby rycker målis o krigar för fullt men vi reder ut det o bärgar tre riktigt sköna points.

 

Sett över hela matchen är det en välförtjänt vinst där vi i mångt o mycket är det bättre laget, De svackor vi har vad det gäller att komma ur deras press och vår oförmåga att få bollen den sista lilla biten över mållinjen också tar vi tag i redan på måndagens träning.

Plus till någon?

Våra tvåmåls skyttar Becka o Eve Elon i målet så klart och och och och kolla laguppställningen för hela gänget ska ha massa plus efter denna matchen och är så gött att veta att vi har fortfarande ett par tre nivåer som vi ska upp till.

 

rött ÄR gött

Mvh Den enda nöjda Mjölbybon denna fredagskvällen :)

 


RSS 2.0