Tunga ben vart tyngre

Det syntes allt på vissa tjejer att det spelats fem matcher i helgen som varit.
Så naturligtvis körde vi ju vår vanliga ute slinga o följde upp med ett tufft trapp pass efter fot o knäprogrammet. Efter ett två o en halvtimmes pass igår så Har vi ju välförtjänt vilodag idag sen kör vi onsd, torsd o laddar för fullt för fyra dm matcher i Ödeshög på lördag.

Hur ser det egentligen ut för våra konkurrerande lag i d2. Man såg ju kanske lite tendenser i helgen.

Ibf Link som vann hela pokalen verkar ju bli minst lika starka i år, Beror ju kanske lite på där hur mycket Malin o Susanne kommer att spela i d2, Enligt Martin så kommer inte Malin kunna vara med i samtliga matcher o Susann siktar på främst spel i du laget om jag förstod honom rätt, vad man kunde se kör de på med samma spelide som förra året var ett riktigt igelkotta försvaret Husqarna bjöds på i finalen.

Kfum Norrköping får nog väldigt svårt att försvara sin topplacering från förra året. Har ju tappat lite folk och de övriga Link. tjejerna som gick till dem förra året lyser fortfarande med sin frånvaro.
Måste nog säga att med de förutsättningarna de åkte till pokalen med så tyckte jag de gjorde det bra.

Mjölby Såg stabila ut det jag såg av dem gjorde ju riktigt bra matcher mot båda final lagen utan att inte räcka hela vägen där. Hörde nåt rykte om att det var nån hemvändare på ingång till dem med, Vet inte om det stämmer men blir väl ett bra tillskott till truppen om hon kommer. 

Libk u Hade enligt Johan bara varit igång i två veckor. Spelar väll ganska ok i gruppspelet igentligen men får ju inte med sig resultaten. De kommer nog att ha tagit ett par stora steg framåt när serien drar igång.
Och framförallt kanske det finns lite tjejer som känner att de inte kommer få så mycket speltid i div1 laget o hellre får spela i d2 laget.

Boxholm är väl ett lag som ser ut att få det riktigt jobbigt i serien. Vad man kunde se av det de presterade här så får de nog kriga om platserna långt ner i tabellen. Såg ju ut att vara ett ungt gäng så Steve får väl bygga för framtiden.

Finnspång som hoppade av o vi gick in o täckte upp för i sista stund då. Tydligen hade de bara fått ihop nio tjejer som skulle lira pokalen men fyra försvann tydligen i sista stund av nån annledning o då gick det ju inte komma till spel. Känns väl inte direkt som nåt styrkebesked där.

Vi själva då ja jag är ganska nöjd med helgen var väl andra halvlek mot Husqarna där i första matchen som vi trasslar till det ordentligt för oss. Mot Libk o Kfum gör vi väl vad vi ska utan att riktigt glänsa.
Tyckte vi hade svårigheter att överföra det vi jobbat med till väldigt trånga Dackehallen.
På söndagen så krockade ju pokalen med Tranås matchen så den matchen såg jag ju inte men verkar som vi föll med flaggan i topp där samtidigt som vi fick en bra genomkörare mot Tranås.


Färdigspelat

Ok helgens innebandymatcher tog slut när det gänget som åkte o spelade kvartsfinal mot Husqvarna i Östgötapokalen tyvärr förlorade med 5-4. Fick en kort sammanfattning av Jensa som gick in som headcoach i den matchen o verkar som ni föll med flaggan i topp, Han rapporterade en riktigt bra innsats av samtliga där tyvärr två mål i bp vart förödande. Synd men vi visste ju det skulle bli tufft att klara både pokalen o tränmatchen som vi haft innplanerad sen länge men med facit i handen gav det bra match träning o önskat resultat på helgen. Även om det varit skoj att åka o spela semi mot Ibf L o försöka ta sig hela vägen där.

Matchenmot Tranås då, En riktigt bra genomkörare för oss där det är vi som tar intiativet från start o leder efter första med 2-0. I andra tar tranås tillbaks lite av spelet o går ifatt till 2-2.
I tredje får vi träna på pp i fem min. vilket ger en boll upp kanske skulle varit nån mer där.
När hesa fredrik blåser det av matchen står det 5-3 på tavlan o det måste jag nog säga känns  som ganska välförtjänt seger.
Tycker vi skapade väldigt mycket bra framåt denna matchen men kombinationen oflyt o ett väldigt bra målvakts spel från Camilla i tranås målet höll ner siffrorna här. 
Kändes riktigt skönt att få lite plats att rull boll här i våran hemmaborg mot den lilla Dackehallen som vi spelade tre matcher i igår.

På det stora hela en väldigt nöjd coach efter helgens drabbningar, Skönt också att vi fick lufta hela truppen.
 Skönt o se innställning o kämpaanda o att vi fortsätter att närma oss spelet som ska sitta när det är dags för seriepremiär.
Med andra ord BRA jobbat alla fjädern brudar  

Dag 2

Tre matcher igår i pokalen: förlust med 3-2 i första matchen mot Husqvarna efter att varit i ledning med 2-0 efter halva matchen så tappade vi spelet o tog vad som kändes som en ganska onödig förlust.

Vinst i andra matchen mot Libk efter en ganska rolig tät match med 3-2.

Tredje matchen spelades halv åtta i går kväll efter en väldigt lågn dag i dackehallen o det märktes på båda lagen med. Det o att båda lagen var klara för kvartsfinal gjorde den matchen till en ganska sömnig tillställning men det var vi som gäspade bäst o vann med 4-0.

Idag så tar halva gänget emot Tranås i Motala i en träningsmatch medans Jens o andra halvan åker till Mjölby för att spela kvartsfinal mot Husqvarna lag2.
Om mjölby gänget vinner där så åker vi som spelat i motala in o ansluter för att gemensammt spela semifinal.
Blir isf mot Ibf Link som vann andra gruppen.
Dags att hoppa in i bilen mot Motala nu kör vi tjejer Tagga.


Tuff helg

Ok blir en tuff helg för mina fjädern brudar men tur då det är ett tufft gäng jag har. Efter att Finnspång drog sig ur Östgötapokalen så fick vi frågan om vi kunde ersätta dem hmmm.
Med tanke på att vi tränmatchar mot tranås på söndag+ att vi ska inventera på ica maxi även detta på söndag eftermiddag o tjejerna inte visste om nåt förrens torsdag så vart det ju lite göra för att få detta att funka. Men som sagt ett tufft gäng o problem är till för att lösas så Östgötapokalen here we come.
10:10 i morgon trummar vi igång i dackehallen, Motståndet i gruppen står Husqarna,Libk och Kfum Norrköping för bra motstånd alltså o ett bra tillfälle att känna efter hur vi ligger till med de bitarna som vi jobbar med.
Tre matcher i morgon sen möter halva gänget Tranås på söndag o halva gänget försvarar de röda färgerna i pokalene. Tufft men skoj får se om jag uppdaterar lite under dagen i morgon hur det går för oss eller så kommer väl en sammanfattning senare + reff tranåsmatchen naturligtvis.
Simma lugnt o god natt

Inför helgen

Sista träningen idag inför helgens match, Så gott som bara matchspel står på schemat.
Vi fortsätter att nöta in spelsystem. Nu börjar man ju få en ganska klar bild över spelare o trupp och vem som ska spela var och med vem. Så börjar bli tid för att låta tjejerna spela ihop sig nu, De har ju inte varit helt nöjda med mig att de fått spela med nya tjejer o på nya platser mest hela tiden.
Men som sagt det har varit nyttigt o lärorikt att snurra runt dem, För deras del men även för min del nu har jag en ganska klar bild på hur vi ska få ut max av laget. Även om jag hade ganska bra bild över Fjäderns tjejer när jag gick hit så hittar o ser man nya vinklar av tjejerna när man har dem fyra gånger i veckan.

I helgen kommer ju Tranås på besök i sporthallen, Vet inte riktigt vilken klass på motstånd de kommer att bjuda på. Vet ju att de haft det lite svårt både med liten trupp o inte haft nån tränare tills aldelles nyligen iaf.
Vet inte om den biten fortfarande är löst. Men ska bli roligt att få gå på hemmais o även att möta Olivia en av tranås tjejerna som varit o tränat med oss här på försäsongen.

Har även fått en förfrågan att hoppa in i Östgöta pokalen istället för Finnspång som dragit sig ur i sista stund,
Det krockar ju med Tranås matchen men om jag har hela truppen tillgänglig i helgen så går ju det att lösa.
Men låter nog tjejerna ta det beslutet tänker inte komma med något b-lag till tranås matchen iaf.

Börjar silly season ta slut för övrigt? Man hör inte så mycket snack om några ev. övergångar/värvningar.
Vet att Paulin o ev. nån mer Boxholms tjej går till Mjölby, Boxholm tappade ju även Ronja som gick till Östra nere i Jönköping.

Mjölby tappade Maria J som gick till Ibf link. O hoppade in och gjorde ÅTTA kassar+ ett par ass första gången
hon drog på sig deras tröja när de tränmatchade mot Åtvid.
Ibf som får behålla Malin Y som länge verkade vara på väg till Åtvid men det verkar som jobb biten löste sig o det tror jag Martin är riktigt glad för.

Kfum har tappat deras duktiga målis Linnea Edstrand som tog steget till Libk för att konkurrera med fia om div1 platsen i målet.
Annars det många undrar om Kfum är ju vad som händer med Linköpings gänget som kom förra året till dem, De verkar avvakta eller om de har tackat för sig redan vem vet inte jag iaf.
Ny i den truppen är ju annars Linda Boiart som kommer från Antvarden.

Själva har vi inga nyförv utifrån att presentera sig däremot så visade ju våra yngre tjejer riktigt framfötterna förra helgen mot Libk.
Tappat har vi ju Carro som flyttar för plugg o spel i Jik till Jönköping. Både Jonna o målis Madde sökte sig till Libk o försöker väl slå sig in i div1 laget där. Är ju tre riktigt bra tjejer vi tappar där o bara önska dem lycka till i sina nya klubbar.

Ja det var väl de klubb byten jag kan komma på just nu iaf. Men fyll gärna på om ni har några mer silly season rykten.Har ju tippat serien förut o tänker nog göra det i år med men dröjer nog ett tag med det tills man ser lite mer vad som händer där ute. Bla hur starka Libk u blir vet man väl kanske inte förrens div1 gänget är spikat, Kfum har de tränare o kommer Link. gänget att lira där? Kommer Maria göra åtta kassar varje match för Ibf?
Ja finns ju lite frågor som man vill ha svar på innan man tippar utgången av div2 serien.
 

Libk-Fjädern 2-3 (2-6)

Andra tränmatchen (eller om det nu bara var matchträning) för året stod länets div.1 gäng Libk för. En på pappret riktigt tuff match det med vi åkte ju på storförlust mot div1 laget Jik förra helgen, Men haft en tränvecka däremellan o nu gör vi det vi ska mycket bättre.
Vi är uppe i ledning med 1-0, 2-1 o slutligen alltså 3-2 som det står efter tre perioder. Så här långt har vi gjort en riktigt bra innsats. 

Individuellt gör vi kanon ifrån oss där vi kommer med ett väldigt ungt gäng snittåldern låg på 16,7år o det är riktigt skoj att även dessa unga tjejer nu vågar gå in o ta för sig på det sättet de gör, att veteranerna i gänget "tanterna" alltså de som ligger på ca 18-20 år visste vi ju skulle gå in o ta för sig o de drar ju verkligen med sig de yngre tjejorna på bästa sätt.
Spelmässigt som lag då där finns det fortfarande en hel del att jobba med o det kör vi stenhårt med fyra gånger i veckan nu.
Vi ska vara ödmjuka här o komma ihåg att Elon var riktigt bra i målet o räddade ett par lägen där jag tror att alla räknat in mål för Libk, Men hon räknas in som en  i laget o det är vi glada för kan hon hålla denna nivån är hon förmodligen d2:s bästa keeper.

Efter tre perioder så var det väl kanske inte det smartast man gjort  som coach när jag förklarade att vi hade klarat av det vi skulle o vunnit matchen, Inte bästa sättet att få tjejerna peppade för en fjärde perre o det syntes på oss att vi var lite mätta o belåtna med att vunnit redan.
Samtidigt som Libk går ut o höjer sig ett snäpp o verkligen vill vinna sista perren. Den skillnaden i innställning gjorde att vi förlorade perioden med 0-4 o totalt över fyra perioder så står det 6-2 till Libk på tavlan.

Träningen idag bestod i fys ute spring o ett göddigt trapppass (älska sporthallens trappor vore en bra fb sida) Vi fortsatte att gnugga uppspel o få alla på plan att bli mer delaktiga i spelet.
Onsdag torsdag blir det mest spel o mycket taktiktavla för att verkligen få det vi nöter på att sitta i ryggraden, Tror nog att vi ska ha tagit ett par stora steg framåt till redan på söndag då vi får göra hemma premiär. Då Tranås kommer på besök i sporthallen på söndag 11:45.
Håll i hatten tjejer för nu kör vi....  

morgonsurfat...

Suttit o surfat runt lite på våra konkurrenters hemsidor för att se om det finns nån info om ev. tränmatcher o hur det ser ut i lagen. Men vet inte om dem inte hunnit igång med matchandet eller om de inte skriver ut nåt om det på hemsidorna för inte gav det mycket matnyttigt att läsa om där.
Är väl Ibf link. som håller igång o uppderar vad som händer o sker där, Såg att en av mina gamla tjejer Maria Johansson var klar för dem nu, Ska bli skoj o följa hennes utveckling under martins ledarskap.

Själva har vi haft en ganska egendomlig tränvecka med ganska stort spann mellan topp o botten men känns som vi tog ett bra steg i rätt riktning på gårdagens träning något jag hoppas ska visa sig när vi möter Libk i friidrottshallen på söndag. 10:00 gäsp det är ju mitt i natten för en nattjobbare som mig :)


Ska bli riktigt skoj match o få se hur det ser ut för länets div1 lag i år.De har ju fått in ny tränare tills i år. Om jag inte misstar mig helt så mötte jag honom i Distriktslags sm:et där han var ledare för göteborg men inte helt hundra på att jag har rätt där.
Libk tog ju en riktigt fin skalp förra helgen när de vann över elitserie laget Huddinge så det blir ingen lätt uppgift vi ställs inför denna helgen heller. Men hoppas ju att det vi jobbat med i veckan ska börja synas på vårat sätt att genomföra matchen.
Förra helgen när vi mötte Jik så fick vi ju även möta "våran" carro. Får väl se om vi får äran att möta "våran" Jonna i denna matchen då. Carro gjorde för övrigt sin sista träning med oss igår o nu går flyttlasset ner till jönköping för henne stort lycka till i nya staden o nya klubben skickar vi med dig.

Sova en sväng nu så man orkar med helgens aktiviteter också, Kommer väl lite reff. efter söndagens kamp.

Dags att vakna.

Har ju haft bloggen lagd på is ett tag o inte skrivit nåt sedan serien tog slut egentligen, Har ett tag gått o tänkt att jag ska väcka den till liv igen men inte lyckats få tummen ur.
Men nu är tanken att jag ska vara igång igen. Tänker väl skriva lite tankar o tänk om just Östergöts dam innebandy o då med mest fokus på mitt fjädernlag där vi är i full gång med att förbereda oss inför kommande sesse.
Efter en bra försäsong o lite efterföljande semester så är vi ju nu på att börja lägga över fokus på att lira innebandy istället, Var ju iväg i Jönköping o drog igång träningsmatchandet i söndags, Saxar in reffet från hemsidan här:

Förlust i första trän.matchen

Jik-Solfjäderstaden 8-0 Periodsiffror; 1-0, 4-0, 3-0

Färden gick till Jönköping för att möta duktiga div.1 laget Jik, Där vi även mötte "våran" Carro som drog på sig Jik dressen för första gången.

Tanken var att vi skulle startat redan förra helgen och fått prova det vi tränar på mot lite "enklare" motstånd men den kampen blev tyvärr inställd o möta duktiga Jik var nog med facit i hand lite för tufft att ha som första match med nytt spelsystem. Vi står upp bra i första perren o förlorar den med en boll men sedan har Jik läst in oss o tar över tillställningen o vinner ganska klart med hela 8-0.

Vi spelar med för dålig variation o får inte med alla fem på plan vare sig i anfall elller när vi ska ställa om till snabbt försvar.

Är även lite för snälla o har för stor respekt för våra motståndare istället för att verkligen gå in i situationerna fullt ut ställer vi oss gjärna nån meter ifrån o petar lite med stickan.

Hittar ändå lite positiva saker att sortera ut o ta med här ifrån bla. innställningen hos tjejerna inget vika ner sig o hänga med huvudena här inte även att det rinner iväg målmässigt åt fel håll.

Hittar ju också vissa tendenser av det nya spelsystemet långt där inne någonstans även om det finns massa kvar att jobba med, För min del ger det ju ganska klara svar efter en sån här kamp vad vi behöver jobba på o rätta till.

Något som vi började med redan dagen efter o kommer fortsätta med för till seriepremiären ska det sitta, Räknar med att vi tagit ett stort steg framåt spelmässigt redan tills helgen då vi möter nästa div.1 gäng nämligen Libk i friidrottshallen på söndag.

Nu kör vi

ted


Ok nu är bloggen igång igen o ska försöka hålla den uppdaterad iaf nån gång i veckan med vad vi i fjädern styr med o div. löst skvaller o tankar som kommer över en.
Hörs ted

RSS 2.0