Helgens bravader

Spenderade fredagskvällen i Ljungsbro sporthall o såg Libk tjejer göra det de skulle o skaffa sig saken i egna händer igen om de ska spela div1 även nästa år.
För motståndet stod Kumla, Som också är inndragna i botten striden o låg aldelles över nedflyttnings strecket alltså en riktigt viktig match för bägge lagen. Tycker det märktes lite spelmässigt också att båda lagen spelade med kniven på strupen, Var ju kanske inte världens mest välspelade match.
Tycker Link. är laget som börjar bäst, Men Kumla gör första målet o efter det är det istället de som har spelövertaget. Lagen följs åt målmässigt upp till 2-2 o båda gångerna är det Link. som hämtar upp underläge.
Ca. halva tredje har gått när Link. tar ledningen för första gången i matchen o kunde pusta ut lite nåt som märktes spelmässigt också tycker jag nog. Riktigt spännade avslutning på matchen o riktigt skönt när 4-2 kommer i slutminuten och Link. går segrande ur kampen.

Totte effekten då? Ja tagg o kämpa insatsen kan nog ingen klaga på här såg ut som tjejerna käkat ganska mycket taggtråd inför matchen. Båda lagen vet att förlust här så ser det riktigt mörkt ut att klara kontraktet brukar ju inte borga för att bjuda på nåt skönspel o det gjorde inte denna matchen heller utan var mer 60 minuter kamp o det var ju Links tjejer som kämpade bäst. Man såg ju att de tränat på ett nytt styrspel som kanske intesatt hundra men det ska det väl kanske inte göra efter så kort tid. Tror de kommer att ha ganska stor nytta av att fått prova nya tränarens ideer i skarp läge o kan ta med de bra bitarna o nöta bort de mindre bra, Det kommer ju att behövas då de ställs mot Pixbo nästa match. Men dit åker de som ett lag som ligger över strecket och som har fått prova tottes nya ideer i en match o det betyder mycket, Tar de sen med sig den fighting spirit de visade upp här så är inte jag förvånad om de åker hem med tre poäng i bagaget.

Lördags hade vi match mot Åby. Var och tittade på dem mot Ibf förra veckan o var riktigt imponerad av det spelet de bjöd på. Vi hade väl inte riktigt bästa förutsättningar inför matchen med en hel del tjejer borta så mönstrar tio utespelare där två av tjejerna gör senior debut.
Vi går ut o spelar ganska aggressivt på bollhållaren o skär av deras passningsvinklar ganska ordentligt o lyckas bra med detta då Åby inte får igång sitt bollrull de hade i deras match mot Ibf. Men trots detta är det Åby som tar ledningen ca halva perren spelad, Vi kvitterar med tre minuter kvar o går till vila med 1-1 alltså.
Ganska rättvist resultat kanske liten fördel kanske åt vårat håll i riktigt heta målchanser men helt ok oavgjort.

Början på andra är den första lik, Men 06:50 in i matchen får vi en utvisning mot oss som resulterar i att vi tar ledningen i numerärt underläge genom Rossa på typiskt Rossa maner.
Tyvärr blir glädjen kortvarig för tjugo sekunder senare är det kvitterat. 
Efter halva perren är det Åbys tur att sätta sig på botbänken o precis när de ska bli fulltaliga så passar de på att ta ledningen till 3-2. Och denna gång är det våran tur att bjuda på ett snabbt svar o kvittera ganska omgående.
Här känns det som Åby börjar få grepp på matchen o ta över lite mer spelmässigt och med tre o en halv minut kvar tar de också ledningen med 4-3. De hinner även med att utöka den till 5-3 innan vi får gå till andra vilan.
Känns som ett rättvist resultat även denna gång då Åby gjorde en lite bättre period än oss o då speciellt i slutskedet på den. Vi gör om lite i uppställningarna o försöker tagga igång oss för att gå ut o göra riktigt bra sista tjugo minutrar o utmana dem om poängen.

Vi får ju en smak start på perren då vi reducerar efter bara 9 sekunder. Efter det står matchen o väger o det är ganska bra chanser åt båda hållen att utöka målskörden. Knappt halva perren spelad så åker vi på en utvisning som Åby förvaltar på bästa sätt o två bollar upp igen alltså 6-4.
Tar time efter knappt 14min. Vi måste flytta upp o kanske spela lite på chans om vi ska kunna ta ifatt detta. Något som straffade sig lite o vi bjuder Åby på 7-4 målet lite snöpligt. Fast vi fortsätter försöka o får till en reducering till 7-5 men närmare än så kommer vi inte.
En match där vi står upp bra mot ett av topplagen igen o åker därifrån utan poäng igen suck. Vi vet att vi kan vinna mot även topp fyra lagen i serien men det vill sig inte riktigt hela vägen för oss o tycker inte riktigt att vi får med oss det liret vi har på träningarna in i matcherna men är ju bara nöta vidare, Trägen vinner.

Söndagens innebandyaktiviteter bestod av Östgöta träning. En träning där vi körde fys tester på tjejerna, idioten gånger två på tid och coopertestet, Vi hade overall utprovning då vi byter märke på denna tills i år. Vi hade även informations träff för spelare och föräldrar där vi presenterade hur vi tänkt oss upplägget för i år o klarade också ut de praktiska bitarna som man kunde undra över.
Riktigt bra tider på fysen o hoppas ni fick med nåt matnyttigt från infon också. Kändes ganska viktigt från våran sida att få presentera lite om hur vi tycker o tänker i de olika frågorna i alla fall.
Nästa samling är den 28/2 o då börjardet på allvar känns det som o nu börjar jag känna mig riktigt taggad att få komma in i het luften med det sköna gänget tjejer som vi fått ihop.   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0