RÄTT ELLER FEL ?

Linköpings Ibk har sparkat sin huvudtränare Göte Rosth och ersätter honom med förra årets herr tränare som går in och tar över med omedelbar verkan.
Rätt eller fel?. Som läget är just nu med bara 9 poäng kvar att spela om och är inte säkert att det räcker för att klara kontraktet även om man lyckas ta alla de poängen, Så lutar det åt att jag tycker det är rätt beslut.

Detta tycker jag helt utan att förringa något av Götes innsats. Göte är ju en gammal innebandyräv med väldigt lång erfarenhet. Utan att jag tycker så beror på att i detta läget kanske man får chansa lite, Få en nytändning som kanske en ny röst på bänken kan åstadkomma.
Att match coacha sitt lag handlar ju väldigt mycket om att känna sitt lag veta vem det är som man kan luta sig mot när det blåser motvind, Veta vem det är som höjer/sänker sig när man ligger under i slutminutrarna, Veta vem som tar tag i bollen och lugnar ner det där ute när det behövs mm.
Tror inte det finns tid till att lära in detta eller att spela in ett nytt spelsystem så i detta läget är det viktigt att behålla de andra ledarna o folket runt laget och att de som verkligen känner tjejerna bäst också tar ett steg framåt och hjälper till med det de kan bidra med. Sen att den nya rösten på träningarna o matcherna kommer med lite nya innfallsvinklar o ideer, Och med ny energi framfört allt.
Viktigt att hitta vi känslan nu där alla drar åt samma håll. Chansen att klara kontraktet finns där så TA DEN.

Rätt eller fel?. Varför har man väntat tills man sitter med kniven mot strupen? Har man gått o trott att så klart fixar man kontraktet nu när man möter de tre bottenlagen på raken?
Om man agerat tidigare kanske inte att sparka någon utan att ta in ett bollplank till ledarna nån som ser matcherna från läktaren med nya ögon kanske.
Nu har ju inte jag en aning om hur man agerat från sportkommite och styrelse utan detta är ju bara lite tankar och funderingar från min sida.

Hoppas verkligen att de får ihop det och reder ut detta nu. Känns som Göte o Nille fått ihop ett stort gäng tjejer med en massa innebandy i sig som vore riktigt tråkigt om de splittrades pga av att de inte skulle klara av att behålla div1 kontraktet. Östergötlands damer går framåt hela tiden o länet behöver minst ett div1 lag gärna två efter avklarade kval uppåt. 
Och för Götes del antar jag att det finns en del klubbar som håller på som bäst med att planera ledarstaben inför nästa sesse som hajade till och började kolla upp hans tele nr. Känns ju som man inte behöver vara sysslolös om man vill träna damlag.
 

Kommentarer
Postat av: Nille

Kul att du bloggar om innebandy´n!! Har inte hittat din blogg för nu.... Men nu när den är hittat ska jag följa den!=)

2010-02-03 @ 22:59:20
URL: http://nillelana.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0