D2 Avgjort

Då vart det klart i sista omgången att det blev Ibf Linköping som står som seriesegrare i d2. På samma poäng som tvåan Kfum Norrköping (39p) men med bättre målskillnad.
Förutsättningarna känner väl alla till vid det här laget inför sista rundan så hade Kfum 12 mål upp på Ibf, Men Ibf hade ju Ibf Norrköping kvar att möta, Vinner den matchen med 27-0.

Ibf norrk. Ett lag som bara mäktat med att ta en poäng i årets serie och har åkt på ganska många stora förluster på sistonde. Tyvärr så lyckades de bara ställa sju utespelare på plan, Och ett par försvann under matchens gång så i tredje spelade man non stop med fem utespelare o en utespelare som målis.
Förstår att det inte är lätt för dem att komma fullt taggade till en sån här match där de inte har nåt att spela för o veta att man möter ett av seriens bästa lag som kommer att gå 110% i sextio minuter för att kunna vinna serien, Men blir ju lite olyckligt när de är innblandade i var seriesegern hamnar. Förstår om Kfum är ganska besvikna här. Ibf Link. innsats ska ändå inte förinngas, Att gå in med den skärpan o det fokuset o verkligen göra alla dessa kassar är ju imponerande att göra mål på beställning brukar ju inte vara det lättaste.

Kfum hade ju oss i sista matchen o de visste nog att de var tvugna att vinna med ganska många bollar för att hålla Ibf bakom sig. Så var väl ingen lätt uppgift för oss i Mjölby att bärga några poäng där.
Men vi bjuder upp till kamp ändå o hänger med vettigt i första o ligger under med 3-2 när det är dags för första vilan. En ganska bra innsats av våra tjejer.

Tycker nog vi bjuder upp bra i andra med men här är vi alldeles för snälla ett par gånger o låter dem promenera rakt in i vårat slott o avsluta ganska obehindrat. Tre mål faller i perioden o alla tillfaller Kfum o tror nog de började tro vi skulle vika ner oss nu men vi tar en time o taggar till igen men underläge med 6-2 till andra vilan.

I tredje är det vi som reducerar till 3-6 ganska omgående. Sen är det mållöst ända tills nästan 16min. spelade då Kfum tar sin Time. Vet sjuttan vad Råger sa där men det tog bara tre sek. så pangade Emma in sitt tredje för dagen så lyckad time får man väl säga.
Men med styva minuten kvar så reducerar vi igen o hoppas på att vi ska kunna vinna tredje o sista perioden i årets serie. Tji fick vi med fem sek kvar av serien så släppte vi in 8-4 i baken.

En match som egentligen inte betydde nåt för våran del o Kfum stred för seriesegern, Hmmm klart godkänd innsats av våra tjejer måste jag tycka o riktigt starkt att resa sig igen i andra när vi var i gungning.

En femte plats vart våran placering i serien o är ju ungefär som våran målsättning var. Ska försöka mig på en liten sammanfattning av lagen o serien men det får bli lite senare för nu är det planerings dags inför morgondagens träningsmatch mot Libk med distriktslaget.

Linköping som gjorde vad de skulle i sista matchen o kämpade ner Pixbo med 13-7. En match som levde i två perioder då de ledde med bara en boll 6-5 sen verkar Libk trampat gasen i botten o vann tredje klart. Man la si precis över strecket med samma poäng som Nykvarn under det men med bättre målskillnad.
Så med facit i handen vart det ju bra agerat av ledningen att byta ut ledningen o kasta in nytt blod o ny energi. Nu antar jag att det råder en massiv övertalningskamanj för att behålla "Totte" även nästa sesse.

Så stort grattis till Ibf Link. till seriesegern o till Libk. för förnyat kontrakt o fortsatt div1 spel. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0