Tre sköna poäng och serieledning

2010-10-09:

För min del kan man ju säga att det var bortamatch hemma.

Mjölby i lagmanshallen är aldrig en lätt uppgift och det vart det inte heller delvis.

För första halvan av matchen så kändes det ändå som detta skulle bli en ganska lätt uppgift medans andra vart en riktig rysare onödigt spännande.

Första perioden är klart vår och det borde stått mer än 0-1 på tavlan, Vilket vi gjorde genom Eve snyggt assisterad av Kuosmanen.

Här får man nog säga att Ylva i Mjölby målet håller dem kvar i matchen.

Men är kanske början och halva andra perioden då vi verkligen borde punkterat denna tillställningen. Och det trodde nog jag och alla röda tjejer att vi gjort också när vi går upp till 0-2 genom Becka i början på perioden och sen 0-3 ungefär halvägs i matchen genom Eve:s andra för dagen.

Här slappnar vi av en aning samtidigt som Mjölbys tjejer griper efter det sista halmstråt. Och när hemvändaren Karro trampar in o reducerar till 1-3 så får de ju luft under vingarna och verkligen trampar på.

Här är vi verkliigen illa ute ett längre tag där man är glad att man har Elon i kassen som ser till att vi går till vila med två bollars ledning.

Tredje tycker jag vi tar tillbaks taktpinnen utom för ett par tillfällen då vi hamnar under ganska hård press och har väldigt svårt att komma ur den. Tror inte riktigt vi är framme där vi vill vara försvarsmässigt o kan känna tryggheten i trängda lägen framför egen kasse.

Är väl vi som skapat bäst lägen i perioden men mållöst ända tills knappa 15 min hade gått då vi får chansen att spela pp. Nyman med instick o Becka krigar in sitt andra för dagen 1-4 på tavlan.

Väldig snabb replik av mjölby med ett mål som blir godkännt även att spelet är avblåst men lik väl står det 2-4 på tavlan.

Och med styvt en o halv minut kvar så får Mjölby ett till lite lustigt mål tror inte Elon är helt nöjd med den men skönt att hon har massor andra att glädja sig över 3-4.

Blir en riktig rysare sista minutrarna där Mjölby rycker målis o krigar för fullt men vi reder ut det o bärgar tre riktigt sköna points.

Sett över hela matchen är det en välförtjänt vinst där vi i mångt o mycket är det bättre laget, De svackor vi har vad det gäller att komma ur deras press och vår oförmåga att få bollen den sista lilla biten över mållinjen också tar vi tag i redan på måndagens träning.

Plus till någon?

Våra tvåmåls skyttar Becka o Eve Elon i målet så klart och och och och kolla laguppställningen för hela gänget ska ha massa plus efter denna matchen och är så gött att veta att vi har fortfarande ett par tre nivåer som vi ska upp till.