Serien igång

Äntligen efter en lång tuff men jäkligt rolig försäsong med det träningsvilligaste gäng jag stött på så nu får vi Äntligen gå på is o göra det vi brinner o kämpar för : lira innebandy.

Var o kollade in Mjölby-Åby en match jag nog skulle tippat skulle bli jämn med osäker utgång, Mjölby krossade o vann med 11-4. Ett resultat som förmodligen gett väldigt HÖGA odds jag hade då aldrig lyckats pricka in det iaf.
Mjölby ser ju riktigt vassa ut i år framåt fanns det ju redan många toppar o tills i år finns det några till med Karro Holm som främste förstärkning(3 Kassar) Hon kommer bli riktigt nyttig för Mjölby, Men finns ju mer tjejer som kan det här med att vända spelet snabbt Rossa, Linn Burman, Hanna Berkvist för att nämna några när de sätter upp farten går det fort o Mjölby kommer producera mycket mål framåt i år.
Försvarsmässigt ser det kanske lite tunnare ut men man ska nog inte bli för lurad att det kommer gå lätt bara för att det är en ung uppställning backmässigt.

Åby då ja Mjölby gjorde ju det bra mot dem men Åby såg samtidigt väldigt bleka ut. Vet inte om det var premiärnerver eller vad men de var inte riktigt att känna igen. En riktigt svag första innsats som förmodligen vi får lida för nästa helg då vi kan vänta oss ett riktigt revansch suget Åby.

Boxholm vände underläge 4-1 o vann över Finnspång med 7-6 på bortaplan. I vad jag nog tror blir bottenstriden så tog ju Boxholm ett litet grepp över konkurrenten till sista plagtsen.

Kfum N tog emot Libk U o vann till slut med hela 7-3. Verkar varit en jämn kamp i två perioder då det stod 4-3 men sen ser det ut som Kfum tog över taktpinnen itredje perren o seglade ifrån.

Själva tog vi ju emot de som i mina o många andras ögon får ses som seriefavoriter i år. Ibf Linköping.
De har fått in ett par bra förstärkningar o får nog ses som starkare lag i år, Medans vi har tappat ett par riktigt viktiga kuggar i laget (Carro Jik, Jonna Libk) bla. Men vi har trummat på o förberett oss med en lång hård rolig försäsong medans vet att Martin brukar ha svårt att samla gänget o komma helt sammspelta o väl förbereda.

Första perren är en försiktig historia där inget av lagen vill bjuda på något onödigt är vi som tar ledningen genom en variant från offensivt hörn genom Elise. Reducerat när vi har Wirre på bänken i en väldigt tveksam utvisning pausvila med 1-1 o snacket var att vi skulle våga mer o få mer bollar på deras kasse o kanske inte söka efter detta där jätteläget utan slå den på mål o jobba från det.

Andra perioden är våran bästa. Vi tar ledningen genom Emma som tar skott från slottet 2-1. Elin trampar in från backplats o dundrar in 3-1 sen kommer ett riktigt snyggt mål med Josse som trampar runt målet o backhand passar till Persson som nyper direkt som vanligt o det står 4-1 på tavlan efter ca halva matchen spelad. Om förra utvisningen var tveksam så var den här rent felaktig som vi åker på Beckis för nick när hon har tjej i ryggen o kommer inte någonstans, Och tyvärr så var Ibf lika effektiva denna gång 4-2 står det på tavlan när vi går till andra vilan. Vi har en bra känsla i snacket att det här är våran match o vi inte ska släppa detta fortfarande våga framåt men vara vakna på deras långa bollar o kontringar.

Tredje börjar på sämsta sätt direkt på tek går Malin Y rakt fram o får på nåt vis in bolluschlingen 4-3 o det går nerv i matchen igen. Lite nervositet spreds i våra led samtidigt som Martins tjejer naturligtvis kände att de hade häng på oss igen.
Och detta återspeglar sig nog ganska mycket i spelet i tredje, Skönt att Elon visar vilken klippa hon är i buren för nu var det igenspikat där. Spännande,kriga,jobbigt och väldigt nervöst fram till styvt sex minuter kvar då Wirre får sätta segermålet o punktera matchen. Vinst med 5-3 i premiären.

Helheten då? Svår match jättesvårt att luckra upp Ibf s låga täta försvar och de har ju väldigt bra toppar som de gärna lyfter långt på o de tjejerna är ju svåra att komma till tals med i en mot en situationer.
Tycker vi löser detta bra och tar tre välförtjänta pinnar. Men vi ska nog räkna med att vi måste prestera ännu bättre nästa match vi möter Ibf o rent spontant känns det som vi kan lyfta oss ett par snäpp till.

Var ju seriepremiär för oss o även för domarna o tror nog att vi alla kommer att höja oss o bli några snäpp bättre än vad vi alla presterade idag.
Nästa helg väntar duktiga Åby på bortais då gäller det att skakat av sig denna match o komma full laddade om vi ska komma från dem med några poäng i bagaget.
Rött ÄR gött nu fortsätter vi så här tjejer.

Kommentarer
Postat av: Emma

Grattis till vinsten:D

2010-09-28 @ 23:55:19
Postat av: ted

Tack emma o samma till dig får man väl säga :) välkommen hem förresten. Hur mår tån?

2010-09-29 @ 07:32:36
Postat av: Emma

2010-10-05 @ 16:32:58
Postat av: Emma

Tån är bättre, nu är

Det bara alla andra

Kroppsdelar att hålla på plats så vi får se :)

2010-10-05 @ 16:37:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0